Notre Dame - Interiorul arată ca după bombardament , spune un înalt prelat din Paris - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,3082vineri 18 oct 2019

Notre Dame - Interiorul arată ca după bombardament , spune un înalt prelat din Paris

de Vlad Barza Marţi, 16 aprilie 2019, 10:49
- a A+
Imagine
Interiorul catedralei arată ca după bombardament, spune, citat de AFP, vicarul general al arhidiocezei pariziene, Philippe Marsset. "Sunt 850 de ani de când catedrala a fost construită, a rezistat la războaie, la bombardamente, a rezistat la tot", spune cel care a fost printre primii oameni care au intrat în cursul nopții în interiorul catedralei devastate de foc. "Totul era negru în jur, iar în spate marea cruce galbenă era iluminată de flăcări. Era impresionant", spune Marsset.Vicarul spune că era ca după bombardament: acoperișul arsese, turla ascuțită a catedralei căzuse în interior și o parte dintre vitralii explodaseră.

"În dreptul acelei cruci se găsea p statuie a Fecioarei (...) Era în picioare și practic aveam crucea și Maica Domnului, acolo, în inima catedralei Notre Dame", își amintește el.

În mijlocul acelei scene se găsea un obiect cu totul nelalocul său: "un robot arunca apă" și "mici flăcări provocate de plumbul topit care cădea de pe acoperiș"

"Toată noaptea am văzut trecând oameni cu lacrimi în ochi. Mi-a rămas în minte imaginea, este haos, dar nu ne vom lăsa făcuți KO".

"Patul meu este aici. În această dimineață stau la căpătâiul Notre Dame, care plânge", spune Philippe Marsset.


2916 afisari


Am plans aseara si din nou azi dimineata
Habermas [utilizator], Marţi, 16 aprilie 2019, 11:15
+7/7
din cauza distrugerii de la Notre Dame.

DAR, stiti ceva, la stirea cu copilasul de trei ani mort cazut in fosa septica dintr-un sat de langa Tg. Frumos, am impietrit. Nici n-am maiu avut putere de nimic.

O cladire este un obiect. Poate fi refacut / renovat.
Un copilas nevinovat nu mai poate fi salvat. Mai mult imi pasa de acest copilas decat de Notre Dame.
comenteaza
Cookie Settings