Amnistia fiscală ar putea fi adoptată în aprilie. Se vor șterge dobânzile și penalitățile (surse) - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

Amnistia fiscală ar putea fi adoptată în aprilie. Se vor șterge dobânzile și penalitățile (surse)

de Florin Barbuta Luni, 1 aprilie 2019, 18:01
- a A+
Imagine
​Amnistia fiscală ar putea fi adoptată în aceasă lună, dar este vorba despre restructurare financiară, au declarat surse din ministerul Finanțelor Publice. Potrivit acestora, companiile vor rămâne cu plata principalului datoriei, dar eșalonată pe o anumită perioadă de timp."Am discutat cu multe persoane din mediul de afaceri și toate au zis că este bine dacă o facem așa. Cred că e bine așa. Vor plăti doar datoria principală, se vor șterge dobânzile și penalitățile", au spus acestea.

Ideea amnistiei fiscale a apărut anul trecut, pe la jumătatea anului. Pornită de la o ironie a președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la casele președintelui Klaus Iohannis, a fost rapid îmbrățișată de către Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici. Totuși, nu au reușit să anunțe un proiect în 2018, dar informații din zona ministerului despre cum ar putea arăta au tot curs.

Pe 5 iulie, Liviu Dragnea i-a întrebat pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, și pe Eugen Teodorovici dacă au "de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis", în contul chiriei încasate pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o în instanță.

"Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei poate dăm drumul la o amnistie fiscală", a comentat Dragnea, ironic.

De asemenea, într-o seară, în aceeași lună, la câteva zile diferență, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută"

Tot el a spus că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

Chiar recomanda ca dezbaterea să se facă "cu ușile închise". Cu alte cuvinte, netransparent.

"Este de analizat dacă trebuie să se facă (amnistia fiscală - n.r.). Trebuie să existe o dezbatere și, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute așa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu ușile închise", a completat Vâlcov, potrivit Mediafax.

La finalul lunii august 2018, Teodorovici spunea că în săptămânile următoare va veni cu o variantă. Acest lucru nu s-a întâmplat. El a afirmat atunci că n-ar mai trebui denumită amnistie fiscală, ci altfel, cel mai apropiat sens fiind cel de restructurare financiară.

"Hai să schimbăm denumirea, pentru că se face o confuzie aici. Poate o numim restructurare financiară, la nivel de companii, pentru că au fost foarte multe păreri - pro, contra, discuţii, dezbateri şi aşa mai departe", a spus ministrul Teodorovici.

Mai recent, marți, 19 martie 2019, Eugen Teodorovici, a anunțat, la TVR 1, că amnistia fiscală va fi discutată în Guvern în luna aprilie, iar măsura va viza atât mediul privat, cât și pe cel de stat.

"Amnistia fiscală vine, curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Este pentru trecut. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri", a spus Eugen Teodorovici.


18681 de afisari


Adica
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 1 aprilie 2019, 18:31
+5/5
Tot ce Ciuma Rosie a furat, ramane bun furat. Cele mai mari datorii le au companiile de stat capusate de hotii psd+alde+udmr si firmele mfiotilor gen Teodorovici, Nicolae, Negoita si toata cloaca lor e hoti
Proverbul cu un prost si zece destepti
D.M.A.Gogu [utilizator], Luni, 1 aprilie 2019, 18:58
+5/5
Aproape ca se potriveste si aici: prostul arunca ironia, doar ca sunt mai putin destepti si nu chiar 10 cei care incearca sa o scoata la suprafata.

Povestea "casele lui Iohannis" e fumigena aruncata in lipsa unor argumente reale. Daca e atat de ingrijorat de finantele tarii, Dragnea ar trebui sa acopere dauna creata de banii platiti inapoi EU din motive de TelDrum. Dar el e ocupat cu negarea oricarei legaturi, in timp ce da in judecata EU ca nu i-au fost respectate drepturile la aparare in aceasta speta.

Fraieri cei ce platesc impozite si taxe. Stati linistiti, cata vreme Dragnea si clanul sau au datorii, vine amnistia. La fel si cu borfasii si penalii, stati linistiti pana la OUG de amnistie, dezincriminare, gratiere.

Romania a ajuns raiul infractorilor de orice fel, avem cate o OUG in pregatire pentru fiecare, doar sa voteze cum trebuie. Iar pentru cei ce se opun unor astfel de masuri se va gasi vre-un anonim binevoitor gata sa denunte ceva.
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings