FOTO UPDATE Numele domnitorului Șerban Cantacuzino, pe un încărcător folosit în atacul de vineri din Noua Zeelandă / Numele lui Iancu de Hunedoara apare pe pușcă / Pe armă pare că scrie și Ștefan cel Mare - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,2719vineri 18 oct 2019

FOTO UPDATE Numele domnitorului Șerban Cantacuzino, pe un încărcător folosit în atacul de vineri din Noua Zeelandă / Numele lui Iancu de Hunedoara apare pe pușcă / Pe armă pare că scrie și Ștefan cel Mare

de G.S. Vineri, 15 martie 2019, 9:42
- a A+
Imagine
Numele lui Șerban Cantacuzino, care a fost domn al Țării Românești în secolul XVII apare pe unul dintre încărcătoarele folosite de atacatorul de la moscheea Al Noor din orașul neozeelandez Christchurch.

UPDATE Unii utilizatori Facebook au remarcat că pe arma cu care atacatorul a ucis mai multe persoane în atentatul terorist de vineri pare că scrie Ștefan cel Mare:De asemenea, o imagine postată pe Twitter de Brenton Tarrant înainte de atacuri arată și numele John Hunyadi (Iancu de Hunedoara), deasupra trăgaciului:Pe același încărcător unde scrie Șerban Cantacuzino mai apar numele lui Marko Miljanov Popović, un general muntenegrean care a luptat contra otomanilor în a doua jumătate a secolului XIX și al lui Stefan Lazar, probabil fiind vorba de un țar sârb care s-a bătut cu turcii în secolul XIV.

Pe alt încărcător apare scris Viena 1683, referință la asediul otoman din acel an, la care Cantacuzino a participat de partea turcilor. Cronicarii vremii spun că tunurile sale trăgeau cu ghiulele umplute cu paie, ca să nu facă rău creștinilor asediați, potrivit Wikipedia .

Ce mai scrie Wikipedia despre Șerban Cantacuzino:

Șerban Cantacuzino (n. 1640 – d. 29 octombrie S.N. 8 noiembrie 1688) a fost domnul Țării Românești între 1678 și 1688. Era membru al ilustrei familii de origine bizantină a Cantacuzinilor, fiind fiul postelnicului Constantin Cantacuzino și frate al marelui cărturar stolnicul Constantin Cantacuzino.

În calitate de conducător al statului muntean aflat sub vasalitatea turcilor, a participat alături de armatele otomane la asediul Vienei din 1683. A negociat însă cu imperialii trecerea Țării Românești în tabăra creștină, năzuind la poziția de protector al creștinilor din peninsula Balcanică, habsburgii promițându-i tronul imperial al unui Constantinopol eliberat de păgâni. După moarte a fost succedat în domnie de Constantin Brâncoveanu.46286 de afisari


ti se pare.
bancher [utilizator], Vineri, 15 martie 2019, 10:06
+25/35
Dar ma mir ca nu apare Vlad Tepes pe incarcator, el fiind singurul domnitor roman care a reusit la propriu sa page spaima in turci...Vlad Tepes l-a bagat in sperieti pana si pe administratoul turc al pasalacului Bulgariei, care cum auzea ca Vlad a trecut Dunarea, cum o lua la fuga spre Constantinopol.
Istoria nu a putut fi stearsa de nici un regim
animatron [utilizator], Vineri, 15 martie 2019, 10:40
+20/34
S-au chinuit destui sa distruga documente, sa falsifice altele, sa demoleze cladiri, sa faca propaganda pentru "brain washing", sa convinga oamenii ca anumite evenimente nu s-au intamplat niciodata si chiar daca s-au intamplat nu ar conta.

Minciuna si dezinformarea pot face mult rau, dar nu supravietuiesc pe termen lung in societatile noastre deschise in care comunicarea si libertatea de exprimare sunt fundamentale.

Toate popoarele care au supravietuit in Istorie (pt ca sunt mii care au fost exterminate prin genocid sau prin asimilare) au luptat si in numele lor s-au comis destule crime.

Doar ca unele popoare s-au aratat mai zeloase in masacre, pogromuri si genocid, unii si-au invadat permanent vecinii pentru a-i jefui si a le lua teritorii si populatie apta de munca (barbati) si de reproducere (femei).

In coltul nostru de lume e vorba de nomazii otomani (turcii selgiucizi si apoi osmanlii), de slavi (in special rusii) si de nomazii maghiari.

Poate ca multi dintre dvs nu stiti, dar e deja demonstrat ca felul de a trai, de a ne hrani si evenimentele cu impact emotional (pozitiv sau negativ) din viata noastra ca indivizi, ne modifica, intr-o mica masura, ADN-ul.

E ca si cum Natura din noi e marcata de ce se intampla in Istorie, un fel de memorie genetica transmisibila la generatiile urmatoare, ca un avertisment sau ca o incurajare (functie de eveniment).

Popoarele europene, indiferent ca se afla pe continentul lor de origine, Europa, sau pe cele pe care le-au descoperit si "civilizat" (Americile, Australia-NZ, partial Africa si Asia), ca toate popoarele de pe planeta, pastreaza in memoria colectiva dar si la nivel de indivizi membri, amintirea traumatismelor trecutului.

Daca politicienii nu sunt atenti la cuvinte, la politicile puse in practica, atunci e probabil ca la unii sa fie trezite resentimente foarte violente si cateodata se exprima in violenta fizica.

Daca mai scrii si manuale de Istorie intr-un anume fel, poti crea mentalitati colective criminogene.
inca 41 de comentarii comenteaza
Cookie Settings