VIDEO Rezultat final: S-a încheiat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului european / 26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul francez / Urmează negocieri cu Consiliul UE - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 0,7247vineri 18 oct 2019
Corespondență din Bruxelles

VIDEO Rezultat final: S-a încheiat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului european / 26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul francez / Urmează negocieri cu Consiliul UE

de Claudiu Zamfir, R.M. Miercuri, 27 februarie 2019, 12:07
- a A+
Imagine
Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European.Potrivit procedurilor, în cazul în care Parlamentul European desemnează un alt candidat decât cel desemnat de Consiliul COREPER - ceea ce s-a întâmplat miercuri - se va trece la negocieri între cele două instituții și apoi Consiliul va trebui să dea un vot final.

Următoarele etape (sursa - Parlamentul European)

Procurorul-șef european, care va conduce Parchetul European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliu.

Rezultatul votului din Comisia LIBE și recomandarea Comisiei CONT (care, de asemenea, a desemnat-o pe Laura Codruţa Kövesi drept candidat preferat, în urma unui vot desfășurat marți) vor fi transmise de către Președintele LIBE către Conferința Președinților (formată din Președintele Parlamentului European și liderii de grupuri politice). Conferința Președinților va confirma etapele următoare din acest proces pe 7 martie, înainte de negocierile cu Consiliul.

HotNews.ro a transmis LIVETEXT și VIDEO cele mai importante evenimente din Parlamentul European

Ora 12:45 Siegfried Muresan: I-am învins! Este o mare victorie a României, la care și noi, europarlamentarii din Partidul Național Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European. Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziția de Procuror Șef European.

Ora 12:36 Rezultatul votului: 26 de voturi pentru Kovesi, 22 pentru candidatul france, un vot pentru procurorul german

Ora 12:31 S-a încheiat votul, se numără voturile

Ora 12:18 Monica Macovei, Maria Grapini și Judith Sargentini (Grupul Verzilor, Olanda) supraveghează votul

----------------------

Marți seara, Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT) , după audierile din Parlamentul European pentr șefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi.

Pe 20 februarie, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles. Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi, potrivit unor surse diplomatice. În cazul în care Parlamentul European va desemna un alt candidat decât cel desemnat de Consiliul COREPER, se va trece la negocieri între cele două instituții și apoi Consiliul va trebui să dea un vot final.

Votul a fost secret, dar Guvernul României, prin premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, au indicat că nu o va susține pe candidata româncă.79347 de afisari


welll
liviu_ [utilizator], Miercuri, 27 februarie 2019, 12:38
+51/61
am gresit (URAAAAAAAAAAAA)
ce sa zic... inca nu e procuror european, dar acum chiar are sanse reale! visul merge mai departe! :D

ce sa spun.... la cat mai multe infarcturi miocardice si AVCuri pentru membrii psd si alde la aflarea acestei vesti :D
din pacate
liviu_ [utilizator], Miercuri, 27 februarie 2019, 12:18
+47/65
eu nu cred ca o sa castige...
prea ii fac "reclama" parlamentarii hoti din tara ei....

DAR orice rezultat obtine este o MARE victorie! sa iesi pe locul 2 avand in vedere ca cei din tara ta iti pun bete in roate si voteaza (Ca niste tradatori ce sunt) cu celalalt contrcandidat e ceva!

asta nu inteleg postacii psd sau sunt platiti sa nu inteleaga!
ea este printre putinii oameni care se afla acum la bruxelles si NU fac tara de ras!

sper din tot sufletul sa ma insel si o sa sarbatoresc cum se cuvine daca ma insel :P orium inchei cu clasicul puie msd, auie mlde! care nu sunt partide, ci organizatii mafiote!
inca 85 de comentarii comenteaza
Cookie Settings