Iohannis invită UDMR să "se alăture efortului comun de a apăra democrația liberală". "Statutul european al țării noastre este periclitat de decizii ale PSD-ALDE" - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,3082vineri 18 oct 2019

Iohannis invită UDMR să "se alăture efortului comun de a apăra democrația liberală". "Statutul european al țării noastre este periclitat de decizii ale PSD-ALDE"

de C.D. Vineri, 22 februarie 2019, 16:54
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis invită UDMR să "se alăture efortului comun de a apăra și consolida democrația liberală" din România, susținând că statutul european al țării noastre este "periclitat de decizii ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, care afectează grav independența justiției și pun sub semnul întrebării principiile statului de drept".În mesajul adresat Congresului UDMR, șeful statului a precizat că și comunitatea maghiară își dorește aceleași lucruri precum toți cetățenii României: educație de calitate, un sistem de sănătate funcțional, autostrăzi, o administrație locală eficientă și transparentă, acces la justiție și încredere în independența ei.

"Maghiarii, ca și românii, vor ca legea să îi protejeze de hoții care le fură din buzunar și de cei care le fură viitorul prin corupție. Guvernul de la București și coaliția majoritară PSD-ALDE au multe restanțe la toate aceste capitole", a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că România a parcurs un drum dificil, greu de imaginat în urmă cu 30 de ani, ajungând astăzi să dețină președinția Consiliului Uniunii Europene.

"Am parcurs împreună un drum dificil ca să ajungem aici și invit liderii UDMR și pe toți membrii comunității maghiare din România să facă tot ce le stă în putință pentru a nu permite pași înapoi", a spus președintele, adăugând că una dintre cele mai mari provocări "este ofensiva celor care cred că nu de mai multă Europă avem nevoie, ci de mai puțină, a celor care doresc să se închidă și mai mult în interiorul granițelor naționale, a euroscepticilor și a eurofobilor".

"România nu își poate însă permite să devieze de la parcursul său și profit de această ocazie pentru a invita Uniunea Democrată a Maghiarilor din România să se alăture efortului comun de a apăra și a consolida democrația liberală din țara noastră", a încheiat Iohannis mesajul către Congresul UDMR.


6275 de afisari


eu inca ma intreb de ce mai exista udmr
Mistrelutz [utilizator], Vineri, 22 februarie 2019, 17:16
+6/14
si de ce nu exista in regimul celorlalti reprezentatni a diverselor etnii din Romania. partide pe criterii etnice nu trebie sa existe,indiferent ca le zice uniunea sau partid..
astia de ce exista?de ce nu ia nimeni in serios acest lucru sa ne explice?
de ce nu denunta nimeni acest''partid'' in instanta ?
Simplu
ipolitic [utilizator], Vineri, 22 februarie 2019, 18:05
+2/4
Daca maine se transforma in Partidul Hunor, si tot va fi votat de 5% din alegatori, tot va intra in Parlament. De ani de zile aud miorleli si suspine patriotice-de ce,de ce, de ce....In democratie, daca chiar si un srl e votat de alegatori PESTE PRAGUL DE INTRARE, intra. Pe de alta parte, chestia asta cu "criterii etnice" nu poate fi sustinuta, din moment ce in statutul UDMR nu e stipulat nicaieri ca membrii trebuie sa fie de origine etnica maghiara. Intri si tu, mai intra vreo doua milioane de olteni, care cunosc limba maghiara si se rezolva:)
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings