DNA are în lucru 26 de dosare despre finanţări către partide sau persoane politice - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 0,7247vineri 18 oct 2019

DNA are în lucru 26 de dosare despre finanţări către partide sau persoane politice

de MH Vineri, 22 februarie 2019, 16:51
- a A+
Imagine
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au în lucru 26 de dosare care privesc finanţări către partide sau politicieni, a declarat, vineri, la bilanțul instituției, procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor."Verificând evidenţele Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sunt în lucru la acest moment 26 de dosare care privesc diverse finanţări, fie ale unor formaţiuni politice, fie ale unor persoane politice", a declarat Călin Nistor, citat de Agerpres.

DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate, potrivit ordonanței consultate de HotNews. Dosarul constituit de procurorii anticorupție vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi folosit bani din subvenția partidului pentru achiziționarea unor mașini pe care le folosesc el și soția sa.

De asemenea, bani ar fi fost direcționați către firme ale jurnaliștilor de casă ai PSD. În ciuda acestui fapt, Mircea Drăghici a fost validat de PSD pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), instituție de la care DNA a cerut, pe 11 februarie documente referitoare la subvenția PSD. Contactat de HotNews.ro, Mircea Drăghici a declarat că nu are cunoștință de o astfel de anchetă.


1106 afisari


sunt
nahir [utilizator], Vineri, 22 februarie 2019, 17:43
0/0
curios dacă DNA își va face o ștampilă cu NUP, ca în urmă cu ani de zile, sau vor avea curajul necesar trimiterii spre judecată acolo unde vor avea dovezi de încălcare a legii?
comenteaza
Cookie Settings