Ungaria își deschide brațele pentru migranți... venezueleni - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 0,7247vineri 18 oct 2019

Ungaria își deschide brațele pentru migranți... venezueleni

de V.M. Vineri, 22 februarie 2019, 0:56
- a A+
Imagine
Deși se opune aprig imigrației, guvernul ungar al lui Viktor Orban a făcut o abatere de la linia sa dură primind, cu mari costuri și în mare discreție, refugiați venezueleni, relatează AFP.Cazați într-un hotel modern din localitatea turistică Gárdony, de pe malul lacului Velence din apropiere de Budapesta, în jur de 15 venezueleni care au fugit de criza din țara lor încearcă să se acomodeze în Europa.

Ei fac parte dintr-un grup de 300 de refugiați, în total, care au ajuns în ultimele luni în Ungaria, via Ordinul Maltei, aflat în cooperare cu Budapesta care s-a oferit să suporte avionul, un an de găzduire, cursuri de limbă și un acces rapid la piața muncii, după cum a detaliat joi site-ul de știri Index.hu.

În același timp, premierul ungar Viktor Orban a continuat să își manifeste ostilitatea față de "imigrația în masă", care ar fi orchestrată, potrivit lui, de către Bruxelles și miliardarul american George Soros.

Chestionat cu privire la această situație, în cursul unei conferințe de presă, un purtător de cuvânt al guvernului, Gergely Gulyas, a apreciat că acești refugiați nu intră sub incidența legislației anti-imigrație întrucât fiecare dintre ei a putut justifica cel puțin un strămoș maghiar. "Vorbim de unguri, și nu îi considerăm pe unguri drept imigranți", a explicat el.


3220 de afisari


Cum se împacă asta cu Putin?
BEDE [utilizator], Vineri, 22 februarie 2019, 7:56
+6/6
Doar Putin îl susține încă pe Maduro... Și atunci, se strică în mod oficial relația dintre Ungaria și Rusia? Doar Orban caută să se sprijine pe Rusia și să nu depindă deloc de UE... Mare aiureală.
maghiarii...acesti stramosi ai venezuelenilor :)
aramos [utilizator], Vineri, 22 februarie 2019, 9:04
+5/7
..
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings