Honda va închide uzina din Marea Britanie - surse - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,2719vineri 18 oct 2019

Honda va închide uzina din Marea Britanie - surse

de Vlad Barza Luni, 18 februarie 2019, 17:03
- a A+
Imagine
Honda ar urma să anunțe că în 2022 va închide uzina de la Swindon (Regatul Unit), unde este produs modelul Civic, a anunțat Sky News . Ca urmare, 3.500 de locuri vor fi puse în pericol. Honda produce mașini din 1992 la Swindon, unde a început cu modelul Accord.Sky News a anunțat că anunțul oficial va fi făcut marți. La Swindon este produs modelul Civic, dar și SUV-ul CR-V, cele mai multe mașini fiind exportate către țări UE.

Producția anuală este de 100.000 de mașini, iar sursele spun că va fi relocată în Japonia.

Honda a catalogat zvonurile ca fiind "speculații".

Oficialii Honda spuseseră anul trecut că un Brexit fără acord va costa compania zeci de milioane de lire.

Brexitul contează mult în luare deciziei, spun sursele, frica fiind că ar putea fi impuse tarife mari la export, ceea ce ar afecta grav profitabilitatea.

Recent, Nissan a anunțat că renunță la planurile de a construit SUV-ul X-Trail la uzina de la Sunderland.2754 de afisari


Premierul Japoniei ar fi incercat...
radu_cel_frumos [utilizator], Luni, 18 februarie 2019, 19:52
+2/6
... sa discute relocarea productiei in Romania. Dar ...nu a avut cine sa stea de vorba cu el pentru ca PSD-ul tocmai isi mazilise al doilea Prim Ministru. Votam PSD ca nu avem nevoie de locuri de munca...
infrastructura
Jebediah_Sanchez [utilizator], Marţi, 19 februarie 2019, 5:26
0/0
Problema #1 a Romaniei este lipsa de infrastructura. Cand produci masini (sau orice altceva), trebuie sa poti transporta cu relativa usurinta si predictibilitate produsul unde intentionezi sa vinzi (deci peste tot in Europa). Romania nu are drumuri care sa suporte asa ceva si trenurile sunt varza.

O fabrica se bazeaza si pe un flux relativ constant de forta de munca (trebuie sa ai pe cine angaja), si asta inseamna oameni pregatiti de un sistem educational decent. (Nu vorbim de doctorate, dar o regatire minima obligatorie.) Invatamantul e stricat si romanii pleaca din tara. E descurajator.

Mai adauga un mediu legislativ imprevizibil.

QED
comenteaza
Cookie Settings