Sorina Pintea despre cazul falsului medic din Ilfov: A fost întocmit ilegal un contract de voluntariat. Îmi mențin declarația că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 0,7247vineri 18 oct 2019

Sorina Pintea despre cazul falsului medic din Ilfov: A fost întocmit ilegal un contract de voluntariat. Îmi mențin declarația că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși

de Alina Neagu Marţi, 12 februarie 2019, 15:10
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, referitor la cazul falsului medic ginecolog de la Spitalul din Ilfov, că "a fost întocmit ilegal un contract de voluntariat". Sorina Pintea a adăugat că "Am declarat public că în sistemul public nu pot fi angajați medici falși și susțin această declarație. În continuare spun că, în sistemul public, un medic nu poate fi angajat ilegal. Declarațiile mele s-au referit la medici angajați, nu la voluntariat".Sorina Pintea a precizat că documentul prezentat de doctorița din Ilfov privind un eventual rezidențiat efectuat de aceasta este "fals", iar aceasta "nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidențiat, nu a fost medic rezident și nu a fost înscrisă ca medic rezident cu un contract cu vreun spital plătitor."

"Diploma de licență pe care doamna a prezentat-o este falsă", a adăugat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății spune că acel contract de voluntariat cu falsul medic a fost semnat de un jurist al spitalului: "Din anul 2014, statului voluntariatului în România s-a schimbat: Nicio instituție publică nu poate încheia contracte de voluntariat direct cu aceste instituții. Am în față contractul de semnat de doamna Bârsan cu Spitalul din Ilfov, semnat de un consilier juridic, care probabil nu știa că legea voluntariatului s-a schimbat."

"S-a întâmplat cu complicitatea cuiva din spital, care cunoștea acest caz", a adăugat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătății va face plângere penală în acest caz, mai spune Sorina Pintea.

Ziarul Libertatea a scris, marți, că a descoperit încă un caz de fals medic, iar coincidenţa face să fie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

"La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de 'voluntar cu activitate medicală', fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii!

Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă. Deşi ea susţine că 'nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar', există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că 'am absolvit UMF în 2013' şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma 'de absolventă' se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, 'doctorul' în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

'Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!', afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila. Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalureatul, exact ca Matteo Politi", scrie în articolul ce poate fi citit integral aici .19509 afisari


Intoarsă ca la Pliești
Ochii_pe_voi [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 15:20
+12/12
Declarațiile propagandistei psd Pintea valoreaza zero lei. Ele nu pot ascunde miile de decedati din pricina lipsei de medicamente, a spitalelor mizerabile, lipsei vaccinurilor anti-gripa, exodul de medici, sistemul de șpăgi, minciuna, impostura și furtul organizat din sistemul de Sanatate. E un ministru carierist, incompetent si mafiot, ca toti din Guvernul Hotiei Nationale
Ma bucur ca a intrat presa pe fir
t4v1 [utilizator], Marţi, 12 februarie 2019, 15:24
+11/11
Mai ies un pic la suprafata mizeriile din sistemul medical romanesc, mizerii pe care spitalul din Ilfov pare ca incearca sa se acopere cu un "contract de voluntariat".
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings