Sorina Pintea: Bugetul sănătății ajunge la 4,84% din PIB, o creștere istorică în 2019. Sunt bani pentru aparatură medicală și renovarea spitalelor - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Sorina Pintea: Bugetul sănătății ajunge la 4,84% din PIB, o creștere istorică în 2019. Sunt bani pentru aparatură medicală și renovarea spitalelor

de Alina Neagu Luni, 11 februarie 2019, 15:37
- a A+
Imagine
​Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ajunge, anul acesta, la 4,84% din Produsul Intern Brut, ceea ce înseamnă "o creștere istorică", a afirmat, luni, ministrul Sorina Pintea, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019.

"Bugetul pentru investiții a crescut cu 84%, ceea ce înseamnă că există bani pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru renovarea spitalelor care necesită acest lucru", susține ministrul Sănătății.Sorina Pintea mai spune că suma pentru asistența spitalicească și pentru programele de sănătate (bugetul CNAS) crește în acest an.

"Este un an foarte bun pentru sănătate", afirmă Sorina Pintea.

Potrivit Guvernului României, bugetul Sănătății va beneficia, în anul 2019, de o creștere de 6 miliarde de lei comparativ cu anul trecut. Suma efectivă alocată pentru bugetul Ministerului Sănătății nu a fost deocamdată făcută publică de Guvern.

5830 de afisari


este un an bun de furat pentru PSD
carmen_i [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 15:49
+22/22
Marirea bugetului catre sanatate este de fapt o metoda excelenta pentru pedesisti ca sa fure bani.
Managerii de spitale vor primi fonduri mai mari, dupa care vor urma licitatii trucate si achizitii directe cu dedicatie catre firmlele pesediste, la niste preturi exorbitante.
Aparatele achizitionate vor zace in continuare prin depozite, ca nu o sa aiba cine sa le instaleze si sa le intretina. Pentru pacienti diferenta va fi zero.

Metoda pesedista se poate rezuma in cateva cuvinte: maresti fondurile, dar lasi coruptia intacta.


.
Daca tot aveti cresteri istorice
doi si-un sfert [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 15:50
+21/21
poane ne souneti si unde se duc banii caci majoritatea spitalelor sunt in mizerie crunta iar pacientii sunt tratati mai rau decat in penitenciare...
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings