Legislatorii din Lituania vor să interzică știrile false răspândite de Rusia - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 0,7247vineri 18 oct 2019

Legislatorii din Lituania vor să interzică știrile false răspândite de Rusia

de A.Z. Luni, 11 februarie 2019, 6:55
- a A+
Imagine

Legislatorii lituanieni vor să criminalizeze răspândirea neîncrederii în stat și tentativele de distorsionare a istoriei. Criticii susțin că o astfel de lege care luptă cu dezinformarea pune pe acelați loc jurnalismul de investigație cu propaganda, transmite DW .
Pe 11 ianuarie anul trecut, cu o zi înainte de aniversarea liptei pentru independență față de sovietici din 1991, majoritatea parlamentară dominată de Verzii populiști și de partidul Uniunii Fermierilor, a decis să acționeze în vederea interzicerii anumitor tipuri de discurs din peisajul public.


Proiectul de lege cerea criminalizarea tentativelor din presă de a distorsiona memoria istorică a Lituaniei, ,,promovarea neîncrederii în statul și în instituțiile lituaniene" și ,,descreșterea voinței societății de a apăra națiunea". Proiectul de lege a fost catalogat drept un exercițiu de ambiguitate.


Propunerea a fost o tentativă de a prelua legislația UE pentru servicii audiovizuale în legislația Lituaniei.


Criticii legislației susțin că amenințarea din partea Kremlinului a devenit un instrument politic, iar publicul se lasă manipulat de partidele aflate la conducere deoarece acestea apelează la un discurs emoțional.


Jurnaliștii se simt direct vizați de proiectul de lege care are susținere puternică din partea celor două partide din coaliție.


În 2016, majoritatea conservatoare a încercat să criminalizeze criticarea figurilor publice, lege care a primit un veto de la președintele Dalia Grybauskaite.1049 de afisari


Daca CNA ar Functiona la Vedere
un domn [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 7:22
+7/7
Si nu ar fi controlata de P$D , Latrina trei ar inchide in prima zi Lucratoare dupa un sir pro URSS de “stiri”
Iar Parlamentari Pleshoieni
un domn [utilizator], Luni, 11 februarie 2019, 9:02
+5/5
Sustinuti de Sputnik condamnati la inchisoare pe viata!
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings