Venezuela: SUA cere Consiliului de Securitate al ONU să facă presiuni pentru organizarea de noi alegeri prezidențiale​ - Hotnews Mobile
1 € 4,7550 1 USD 4,3082vineri 18 oct 2019

Venezuela: SUA cere Consiliului de Securitate al ONU să facă presiuni pentru organizarea de noi alegeri prezidențiale​

de A.Z. Luni, 11 februarie 2019, 6:18
- a A+
Imagine
Statele Unite ale Americii au redactat o rezoluție pentru Consiliul de Securitate ONU prin care cer organizarea unor noi alegeri prezidențiale în Venezuela, informează Eurasia Review , care citează AFP.
Textul rezoluției cere ,,sprijin deplin pentru Adunarea Națională, singura instituție alegă democratic din Venezuela", conform AFP.


SUA cere, de asemenea, ,,începerea imediată a unui proces politic care să conducă la alegeri prezidențiale libere, corecte și credibile, cu observare electorală internațională, în acord cu constituția Venezuelei."


Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar în Venezuela, chestionând astfel mandatul lui Maduro.


Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a fost somat deja de SUA să ,,își folosească conexiunile bune" pentru a obține alegeri. Moscova a propus o rezoluție proprie legată de criza din țara din America Latină.


Rezoluția rusească exprimă ,,îngrijorare în raport cu numeroasele tentative de a interveni în probleme care țin în mod fundamental de jurisdicția domestică", dar și ,,îngrijorare cu privire la folosirea de forță împotriva intergității teritoriale și a independenței politice" în Venezuela.809 afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings