ANAF acordă codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii, de la 1 februarie - Hotnews Mobile
1 € 4,7600 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

ANAF acordă codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii, de la 1 februarie

de F.B. Miercuri, 23 ianuarie 2019, 22:30
- a A+
Imagine
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscalã (ANAF), Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de
TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile sã obținã codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fãrã a parcurge procedura de audiere, se arată într-un comunicat al instituției.În vederea obținerii rapide a codului de TVA, spune ANAF, declarația pe proprie rãspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanțã.

"Noua procedurã stabilește modelul și conținutul formularului "Declarație pe proprie rãspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal". Acuratețea datelor înscrise în declarația pe proprie rãspundere va fi verificată de către ANAF dupã aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitãrii", menționează sursa citată.

Conform comunicatului, Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmãrește creșterea conformãrii voluntare și combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitãții administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare și consultare cu mediul de afaceri în vederea identificãrii problemelor și soluțiilor viabile.


2790 de afisari


Informatizarea lu' peshte
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 23 ianuarie 2019, 22:39
0/0
Si acum daca dai declaratia, nu poti folosi CNP-ul tau pentru ca te avertizeaza ca ei nu folosesc canal securizat (ce pot spune... mail si alte cele). Sunt surprins ca exista suport de PDF in ANAF, pe de alta parte, Acrobat Reader e gratis, deci e in regula.

Partea buna e ca se intoarce maestrul informatician inapoi la origini, asa ca vom avea sistemele informatice cu care ne-am obsinuit deja in acesti 30 de ani... cel putin daca sursa e buna:

https://www.curentul.info/politic/surse-sebastian-ghita-va-fi-pus-de-psd-pe-loc-eligibil-la-europarlamentare/

Dar de ce ne-ar surprinde INCA o sfidare? Daca chiar sunt dispusi sa o faca, abia astept sa vad reactie UE. A cam venit timpul sa vada si UE cu cine are de-a face.
hehe
jeanvaljeanro [utilizator], Joi, 24 ianuarie 2019, 1:44
0/2
operatiunea evaziunea incepe iar cu forte proaspete :)) de la un sef care lucreaza pentru evazionisti la ce sa te astepti :)) n-am mai primit un bon fiscal la restaurantele pe care le frecventez cam de pe vremea lui ponta :)) bravo, totul e minunat ! :))
comenteaza
Cookie Settings