Economia mondială încetinește mai repede decât se estima / FMI reduce previziunile de creștere pentru Germania, Franța și Italia - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2726miercuri 23 oct 2019

Economia mondială încetinește mai repede decât se estima / FMI reduce previziunile de creștere pentru Germania, Franța și Italia

de R.M. Luni, 21 ianuarie 2019, 15:28
- a A+
Imagine
FMI a prezentat luni, în fața elitei economice mondiale reunite la Davos, tabloul unei creșteri mondiale încă solide, dar care încetinește mai repede decât se estima, pe fondul tensiunilor comerciale și a riscurilor politice, precum Brexit în Marea Britanie sau fronda socială din Franța, scrie AFP.În luxoasa stațiune din Alpii elvețieni, Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat că reduce, pentru a doua oară în câteva luni, ritmul expansiunii economice, la 3,5% (-0,2 puncte) pentru acest an, după 3,7% în 2018. Previziunea pentru 2020 este și ea redusă la 3,6% (-0,1 puncte).

Proiecțiile 2019 pentru primele două economii - Statele Unite (+2,5%) și China (+6,2%) - rămân neschimbate, după ce fuseseră reduse în octombrie. FMI a luat act de armistițiul comercial anunțat în 1 decembrie de președintele Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping. "Dar posibilitatea ca tensiunile să reapară în primăvară umbrește perspectivele economiei mondiale", a comentat FMI.

Pentru zona euro, FMI este mai puțin optimistă, cu o proiecție de creștere de 1,6% față de estimarea precedentă de 1,9%. Germania suferă cea mai mare revizuire în scădere (-0,6 puncte la 1,3%), urmată de Italia (-0,4 puncte la 0,6%) și de Franța (-0,1 puncte la 1,5%).

Economia germană suferă din cauza introducerii unor noi reguli de mediu în importantul sector auto dar și de o încetinire a cererii.

Italia se confruntă și ea cu o cerere internă mai slabă combinată cu o majorare a costurilor de împrumut, în timp ce Franța suferă din cauza impactului protestelor sociale. Protestele vestelor galbene l-au determinat pe Emmanuel Macron să-și anuleze vizita la Davos.


6925 de afisari


Daca vine criza anul asta, PSD se duce
emil bobu [utilizator], Luni, 21 ianuarie 2019, 15:57
+15/19
Abia astept! Numai sa vina in mandatul PSD!
Nu recesiune, imcetinire
Mulpha [utilizator], Marţi, 22 ianuarie 2019, 7:59
+3/3
Din fericire, incetineste, nu se intre in recesiune ( adica pe minus) , si asta este bine . Asa trebuie sa se intemple ... credte tare pana la un moment dat apoi cresterea incetineste .
Nu va doriti recesiune, indiferent cine este la putere, pentru ca ne afecteaza pe toti .
Picarea PSD-ului tine de romani nu de mersul economiei modiale .
Daca se intra global in recesiune, PSD va spune ca nu e vina lor , ca doar se intampla peste tot
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings