Aviația israeliană lovește ținte iraniene în Siria - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Aviația israeliană lovește ținte iraniene în Siria

de Serban Anghel Luni, 21 ianuarie 2019, 3:59
- a A+
Imagine
Armata israeliană a declarat luni că a lovit țintele iraniene Quds din Siria și a avertizat forțele siriene să nu atace teritoriul sau forțele israeliene, relatează Reuters.Presa de stat siriană a citat o sursă militară siriană ce declara că Israelul a lansat un "atac intens prin valuri consecutive de rachete ghidate", dar că defensiva aeriană din Siria a distrus majoritatea "țintelor ostile ".

Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au fost vizibile pe cer aproape o oră.

"Am început să lovim țintele iraniene Quds pe teritoriul sirian. Noi avertizăm forțele armate siriene împotriva încercării de a lovi forțelor sau teritoriile israeliene", a declarat armata Israelului într-un comunicat.

Forța Quds se ocupă de operațiunile externe ale Gărzilor Revoluționare ale Iranului.

Loviturile au urmat atacurilor transfrontaliere de duminică, când Siria a declarat că a respins un atac aerian israelian. Israelul a spus că a interceptat o rachetă trasă către înălțimile Golan.

"Avem o politică permanentă, de a lovi prezența Iranului în Siria și a răni pe oricine încearcă să ne rănească", a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Armata israeliană a declarat că un loc popular pentru sporturile de iarnă de pe Muntele Hermon, pe înălțimile Golan, controlate de israelieni, va fi închis pentru o zi.

Netanyahu, săptămâna trecută, a recunoscut un atac israelian asupra a ceea ce el a numit un depozit iranian de arme în Siria , unde Teheranul oferă Damascului un sprijin vital.

El a declarat pentru guvernul său că Israelul a efectuat "sute " de atacuri în ultimii ani ai războiului din Siria pentru a lovi Iranul și aliatul sau Hezbollahul din Liban.

De obicei discret în legătură cu atacurile sale asupra țintelor iraniene din apropierea frontierei sale, Israelul a ridicat voalul în această lună, un semn de încredere într-o campanie desfășurată pe fondul tensiunilor ocazionale cu sprijinitorul puternic al Siriei , Rusia .


6099 de afisari


Absolut justificat.
A.Corneliu [utilizator], Luni, 21 ianuarie 2019, 11:59
0/2
Israelul, cu un teritoriu cat Dobrogea, nu-si poate permite luxul de a lasa Iranul sa-si concentreze forte militare si logistica in Siria, exact in fata "portii' sale, in pregatirile sale de a lansa un atac nimicitor asupra sa.
Amenintarile zilnice pronuntate oficial de catre conducatorii Iranului si incercarile de concentrare a fortelor iraniene aproape de granita Israelului nu lasa nimanui din lume vreun dubiu asupra faptului ca ei se pregatesc efectiv pentru a le duce la indeplinire.
comenteaza
Cookie Settings