Noul rege al Malaysiei va fi sultanul Tengku Abdullah Shah, preşedinte al federaţiei asiatice de hochei - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2726miercuri 23 oct 2019

Noul rege al Malaysiei va fi sultanul Tengku Abdullah Shah, preşedinte al federaţiei asiatice de hochei

de Silviu Dumitru Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 13:51
- a A+
Imagine
​Statul malaysian Pahang a anunţat, sâmbătă, că are un nou sultan, care urmează să fie ales rege al Malaysiei, după abdicarea neaşteptată a fostului monarh, relatează AFP citată de News.ro.
Malaysia este un stat cu monarhie constituţională electivă. Regele este ales din cinci în cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special. Doar conducători, membri ai unor familii islamice de sute de ani, sunt eligibili să devină regi.Fostul rege a abdicat după doar doi ani, iar acum este rândul familiei regale din statul Pahang să domnează, însă sultanul este în vârstă, astfel că a decis să-i lase locul fiului său, Tengku Abdullah Shah, în vârstă de 59 de ani.

Sultanul Abdullah Shah este cunoscut pentru interesul său în sport, fiind preşedinte al Federaţiei Asiatice de hochei şi membru al Consiliului Director al FIFA.

La 6 ianuarie, regele Muhammad V al Malayziei, în vârstă de 49 de ani, a abdicat, fiind pentru prima dată când un monarh renunţă la tron înainte de încheierea mandatului de cinci ani.

Muhammad V este al 15-lea rege ales al Malaysiei, de la declararea independenţei acestei ţări, în 1957. Muhammad V, care este şi sultanul statului Kelantan, a fost ales în octombrie 2016.

Regele şi-a luat liber o perioadă, invocând motive medicale. Însă în ultimele săptămâni, au apărut zvonuri că s-ar fi căsătorit cu o fostă miss Rusia.


1337 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings