UPDATE Spania: 83 de persoane, inclusiv 28 jucători profesioniști de tenis, arestați / Mafia armeană a mituit tenismeni pentru a aranja meciuri - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3072joi 17 oct 2019

UPDATE Spania: 83 de persoane, inclusiv 28 jucători profesioniști de tenis, arestați / Mafia armeană a mituit tenismeni pentru a aranja meciuri

de G.S. Joi, 10 ianuarie 2019, 14:32
- a A+
Imagine
Garda Civilă spaniolă a arestat 83 de persoane, inclusiv 28 jucători profesioniști de tenis, în urma unei anchete privind aranjarea de meciuri de către o grupare mafiotă armeană, a anunțat joi agenția de poliție a Uniunii Europene, Europol, citată de Reuters.Au avut loc 11 percheziții în Spania și au fost confiscați 167.000 de euro cash, împreună cu o pușcă, peste 50 de dispozitive electronice, carduri de credit, 5 mașini de lux și documente. De asemenea, 42 de conturi bancare au fost puse sub sechestru.Unul dintre cei 28 de jucători de tenis a participat la ultimul US Open. Numele tenismenilor lor nu a fost, deocamdată, dezvăluit.

Investigația a fost demarată în 2017 când Divizia pentru Integritate în Tenis a denunțat activități neregulamentare privind meciuri aranjate în turneele ITF Futures și Challenger, potrivit Europol. Suspecții au mituit jucători profesioniști pentru a obține rezultate dorite în meciuri și au folosit identitățile a mii de cetățeni pentru a paria pe partidele aranjate.

Gruparea infracțională formată din cetățeni armeni s-a folosit de un jucător profesionist de tenis, care a acționat ca punte de legătură între ea și restul rețelei.

După ce mituiau jucătorii, membri ai mafiei armene asistau la meciuri din tribune pentru a se asigura că tenismenii se țineau de cuvânt, și dădeau ordine către alți membri ai rețelei să pună pariuri la nivel național și internațional.


7544 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings