Ai maimuța prăjită? Poliția, părinții, Facebook-ul te ajută să fii viril și viral. Bully-ingul tău împrăștie frica. Despre siguranța personală în era #toastedmonkey - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Ai maimuța prăjită? Poliția, părinții, Facebook-ul te ajută să fii viril și viral. Bully-ingul tău împrăștie frica. Despre siguranța personală în era #toastedmonkey

de Eugen Istodor Luni, 17 decembrie 2018, 16:59
- a A+
Imagine
Story-ul e pe Casa Jurnalistului de vreo două zile. Dar bântuie ca mireasa fără cap prin toată blogosfera. Cică ar fi mari dubii în povestea asta, când, în fapt, o fată trăiește o tragedie Punct Și tu ești laș-laș-laș. Povestea asta este despre cât de decerebrat ești. Și cum îți construiești fără minte propria vulnerabilitate în 2018, din fotoliul de-acasă. Faci la secundă gesturi de maimuță prăjită. Gesturi de mitralieră. Consecințe? Maxim bagi #bullying, sau #revengeporn. Și gata, ca o bubiță, trece. Da-i cu make up, nu se vede. Stop joc! Hai împreună să gândim mai mult despre această stare de maimuță prăjită. #toastedmonkeyCLICK AICI E ARTICOLUL
Repovestesc. O fată se conversează cu un coleg de facultate pe net. Banal. Ea îi trimite poze nud. Banal. Pentru a celebra? Nu. E ca și cum faci duș. El a luat-o ca o provocare. Animalic, doar e la vârsta aia, nu? Și urmează scene și urmează sex. Nimic neobișnuit nici aici. La 19-20 de ani e chiar penibilă virginitatea, nu?


De aici încolo însă urmează #toastedmonkey

Ea se desparte. Băiatul începe cu Facebookul, că-i la îndemână: conturi false și nudurile ei trimise rudelor.

#toastedmonkey = Apoi, nudurile ei sunt puse pe site-uri de escortă. #toastedmonkey = Facebookul e un robot, răspândește mesajele.

Părinții? #toastedmonkey Și-au pus problema, dar nu l-au dus la psiholog.

Conștiința? #toastedmonkey Remușcare? #toastedmonkey


Nu gândim astăzi chiar că răzbunarea este bună. De ce? Te face vedetă. #toastedmonkey

Poliției i se rupe de reclamații. E #toastedmonkey Un psiholog, chiar, spune că-i vina fetei. Poliția dă cică bugete importante pentru instruire, discuție cu reclamanții, "cu publicul". De pomană. Unul dintre polițiști face presiuni să-și retragă fata reclamația. În tot timpul ăsta colegul de facultate-agresor dezlănțuie Hyperapocalipsa #toastedmonkey.

E mândru de ce face! Tare mândru! Păi, are succes, nu?

Hai acum să gândim. Demult vina nu mai e a fetei. Fata, ca milioane ca ea, n-a gândit când și-a trimis nudurile. Nasol e să te iei după trenduri, nu? Dar fata n-a făcut o crimă.

"Maimuța prăjită" a preluat controlul.

Facebookul nu-i urmărește multiplele conturi. De ce ar face-o? E platformă liberă. Părinții au rămas cu sfaturile. Unui creier pe care nu l-ai educat la timp ce să-i mai spui? Propria morală-conștiință-remușcare = jocuri nule.

Altele sunt modele azi. La un click distanță doar senzația, emoția te face sensibil. De aia, stăpânește #toastedmonkey. Cine nu e violent în limbaj e disprețuit. Cine are mamă și tată pe social media e un penibil. Cine dă sfaturi e un moș care abia-și târâie murăturile.

Trăim o societate murată. Educația de acasă, din școală au intrat la apă. Tot așa e Academia care-i învață pe polițiști să uite cine-s.

Doar #toastedmonkey triumf! Are fani, este chiar imitată. Are multiple identități.

O să atace mereu. Așa face, își găsește altă obsesie. Gândești? #toastedmonkey e pe val, e viral.


2786 de afisari


Gunoaie
parush [utilizator], Luni, 17 decembrie 2018, 19:24
+17/17
astia care pun poze cu fostele nud fara acordul lor.
Responsabilitate
Alin [anonim], Marţi, 18 decembrie 2018, 16:14
+2/2
Prieteni, desigur ca politia si "omul" acela trebuie trasi la raspundere. Dar din moment ce nu traim intr-o lume ideala, nici eu nu ma plimb prin ferentari cu lanturi de aur la gat noaptea si ma astept ca toata lumea sa fie prietenoasa si politia sa ma apere.

Este important sa stim si noi sa ne protejam de rele, si sa ne si invatam copiii sa faca asta.
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings