SUA au devenit exportator net de petrol, pentru prima oară în ultimii 75 de ani - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

SUA au devenit exportator net de petrol, pentru prima oară în ultimii 75 de ani

de R.M. Joi, 6 decembrie 2018, 20:24
- a A+
Imagine
America a devenit săptămâna trecut exportator net de petrol, după 75 de ani de continuă dependență de țițeiul extern și marcând - chiar dacă pentru scurt timp - o mișcare pivotală spre ceea ce președintele Donald Trump a numit "independența energetică", scrie Bloomberg .Trecerea în postura de exportator net este rezultatul boomului fără precedent al producției americane de petrol, cu mii de sonde pompând din Texas și New Mexico până în Dakota de Nord și Pennsylvania.

Grație revoluției petrolului de șist, SUA a devenit cel mai mare producător de petrol, depășind Rusia și Arabia Saudită.

În acest fel, este redusă puterea OPEC, una dintre forțele geopolitice majore ale ultimei jumătăți de secol. În această săptămână, la Viena are loc o reuniune a cartelului, care se confruntă cu o alegere dificilă; reducerea producției pentru a susține prețurile cu riscul de a pierde o cotă și mai mare din piață în favoarea SUA.

“Devenim puterea energetică dominantă în lume," crede Michael Lynch, președintele Strategic Energy & Economic Research. “Dar, deoarece schimbarea este graduală în timp, nu cred că va provoca o revoluție imensă, dar trebuie să te gândești că OPEC va trebui să țină cont de asta atunci când vorbește de tăierea producției."

Exporturile nete ale SUA au atins săptâmâna trecută 211.000 barili pe zi de țiței și produse rafinate, comparativ cu importuri nete de peste 2 milioane de barili pe zi, în medie, în 2018 până la această dată și cu un vârf de peste 12 milioane de barili în 2005, potrivit U.S. Energy Information Administration.


3570 de afisari


Excelent. Sa se invete minte Sauditii si Rusii
Habermas [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 21:05
+12/18
Pretul petrolului va scadea (datorita ofertei in crestere), ceea ce va dauna Rusiei (le va scadea bugetul in timp ce ei se lauda ca se vor inarma si mai tare daca x si y - numai ca nu prea au bani pentru asta).

Iar Sauditii vor fi obligati sa scada productia pentru ca pretul sa nu scada prea mult, ceea ce va duce la reducerea cotei lor de pe piata, ceea ce va scadea impactul OPEC asupra pretului petrolului, ceea ce va obliga Sauditii sa reduca si mai mult productia daca vor sa aiba un impact asupra pretului petrolului.

Cu alte cuvinte Rusii sunt in sah, iar Sauditii in Sah mat. Parca nu mai este asa surprizator entuziasmul regelui Saudit la intalnirea cu Putin la ultima intalnire G20 - au nevoie unii de altii ... ca sa se inece impreuna. Toata tehnologia moderna este in occident, de aceea Americanii au dat lovitura cu capacitatea lor de a exploata depoozitele care inainte nu erau exploatabile.
+ rezervele uriase stocate de ani de zile.
Plagarus [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 20:34
+11/11
500 de milioane de barili + stocurile de gazolina +++ stocurile strategice de cca 1.130 miliarde de barili,
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings