SUA sprijină candidatul Coreei de Sud pentru postul de șef al Interpol - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019

SUA sprijină candidatul Coreei de Sud pentru postul de șef al Interpol

de Cristina Filip Miercuri, 21 noiembrie 2018, 1:53
- a A+
Imagine
Secretarul Statelor Unite, Mike Pompeo, a declarat marți că SUA l-a sprijinit pe Kim Jong Yang din Coreea de Sud să conducă agenția internațională de poliție Interpol, punând Washingtonul împotriva candidatului Kremlinului pentru această slujbă, Alexander Prokopchuk, scrie Reuters."Noi îl susținem cu fermitate pe Kim Jong Yang, care este președinte în exercițiu", a declarat Pompeo reporterilor de la Departamentul de Stat.

"Încurajăm toate națiunile și organizațiile care fac parte din Interpol și respectă statul de drept să aleagă un lider de credibilitate și integritate care să reprezinte unul dintre cele mai critice organisme de aplicare a legii din lume. Credem că doar domnul Kim va fi așa ", a spus Pompeo.

Deputații americani au făcut lobby pe langa administrația președintelui Donald Trump pentru a se opune candidaturii lui Prokopchuk, acuzând că Rusia abuzează de Interpol, încercând să o folosească pentru a hărțui disidenții prin emiterea mandatelor pentru arestarea lor.

Kim a fost numit președinte în exercițiu al Interpol în octombrie, după ce președintele Meng Hongwei a dispărut în timpul unei călătorii în țara sa de origine a Chinei. China a declarat ulterior că a fost investigat pentru luare de mită și alte infracțiuni.
80 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza