​VIDEO Sudanul de Sud: O tânără mireasă în vârstă de 16 ani a fost vândută de familie pe Facebook / Tatăl fetei a primit 500 de vaci în schimbul fiicei sale - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019

​VIDEO Sudanul de Sud: O tânără mireasă în vârstă de 16 ani a fost vândută de familie pe Facebook / Tatăl fetei a primit 500 de vaci în schimbul fiicei sale

de Cristina Filip Miercuri, 21 noiembrie 2018, 2:21
- a A+
Imagine
Facebook a devenit ținta unui nou scandal după ce a permis vânzarea unei fete, viitoare mireasă, în vârstă de 16 ani în cadrul unei licitații desfășurate chiar pe platforma de social media, scrie CNN.Facebook a declarat că postarea a fost ștearsă de îndată ce compania a aflat de ea, dar asta după ce tânăra s-a căsătorit.

Potrivit organizației pentru drepturile copiilor, Plan International, fetița a fost licitată de cinci bărbați, unii dintre aceștia fiind oficiali guvernamentali de rang înalt din Sudanul de Sud.

Activiștii sunt preocupați de faptul că această licitație - pentru care tatăl a primit 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari în schimbul fiicei sale - ar putea inspira alte familii să utilizeze platformele de social media pentru a primi plăți mai mari în schimbul propriilor copii.

Directorul organizației Plan International, George Otim, a declarat că: "Faptul că o fată ar putea fi vândută în vederea căsătoriei pe cel mai mare site de socializare din lume în zilele noastre și vârstă aceasta pare imposibil. Această utilizare barbară a tehnologiei amintește de piețele de sclavi din trecut".


1469 de afisari


Are vina.
bancher [utilizator], Miercuri, 21 noiembrie 2018, 11:21
+1/3
Este ca si cum tu ai face bordel la tine in casa pe motiv ca, daca nu s-ar face la tine, s-ar face in alta parte.
Motivatia nu tine in justitie. Fiecare e vinovat pentru ce face..altul o putea face in locul lui, dar nu a facut-o.
Dar este altceva!
BEDE [utilizator], Miercuri, 21 noiembrie 2018, 12:05
-1/1
Facebook permita utilizatorilor sa posteze tot felul de chestii. Este extrem de greu sa se verifice absolut tot ce posteaza unul si altul la peste 2 miliarde de users...
Sigur ca unii posteaza chestii tare rele. Dar cine are timp sa citeasca tot si sa filtreze?
Singura solutie aplicabila ar fi ca Facebook sa schimbe radical modul de functionare si ca orice ar vrea cineva sa posteze intai sa fie verificat de cineva...
Altfel, evident, facebook nu este nici bordel, nici organizatie terorista, dar si pestii si teroristii folosesc Facebook. De fapt, Facebook este ca mai toata lumea.
Desfiintam Facebook pentru ca se posteaza unele lucruri tare rele. Si apoi, daca ste sa fiim consecventi, ar trebui sa desfiintam si rasa umana pentru ca sunt destul de multi criminali.
inca 1 comentariu comenteaza