Eugen Teodorovici, după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism: Dacă se confirmă, sunt conotații dincolo de granițele acestei țări - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019

Eugen Teodorovici, după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism: Dacă se confirmă, sunt conotații dincolo de granițele acestei țări

de N.O. Marţi, 20 noiembrie 2018, 22:05
- a A+
Imagine
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus marți la TVR că președintele Klaus Iohannis "dă peste cap agenda întregii țări", după ce a respins revocarea din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor. Totodată, Teodorovici a spus că Iohannis ar trebui să răspundă cât mai repede acuzațiilor făcute de Ilan Laufer, care a susținute că "refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism"."Domnul președinte dovedește, foarte clar, cu intenție sau fără sau din neștiință sau alte cauze, să dă peste cap agenda întregii țării, fâcând astfel de respingeri, la propuneri pertinente ale Partidului Social Democrat de schimbare a unor colegi miniștri, fără să argumenteze, dincolo de decizia Curții de a face acest lucru, moral față de votul dat de români, pentru partid, pentru alianță, pentru Guvern. Ar fi de bun simț ca domnul președinte să răspundă la acestor acuzații, destul de grave. Până acum, astfel de acuze aduse unui președinte de stat n-au mai fost făcute. Sunte extrem de grave. Dacă ele se confirmă, sunt conotații dincolo de granițele acestei țări. Deja suntem, fără să vrem, parte dintr-o dispută la nivel internațional, se duce dincolo de granițele acestei țări", a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanțelor a mai spus că sunt acuze față de care președintele ar trebui să răspundă cu argumente, chiar în această seară, dar cel mai probabil nu le are.

"Sunt acuze la care domnul președinte, nici dacă își dorește, nu poate să răspundă în această noapte. Nu are argumente. Aici, nu mai este vorba de președinte, ci de instituția prezidențială", a subliniat Teodorovici.

De asemenea, oficialul de la Finanțe a reamintit de faptul că Iohannis și Angela Merkel au discutat să nu fie mutată ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
"De fiecare dată exportăm astfel de discuții în extern (…) cu implicații asupra imaginii. (…) Cu astfel de afirmații, practic, Constituția nu mai este ceva la care să se raportezi", a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a susținut că, în momentul în care a depus, marți, jurământul pentru un nou mandat de ministru, chiar s-a gândit ce rol mai are Constituția.

4364 de afisari


alt gansac
mnicku [utilizator], Marţi, 20 noiembrie 2018, 22:18
+4/4
sau mai proast mai prost ca primul

bai sunteti rupti din stele ............... specialilor,
Hop si Orlando
fat.cat [utilizator], Miercuri, 21 noiembrie 2018, 7:32
+4/4
cu panseurile pe scari. Noroc cu el, altfel dl. presedinte se trezea azi dimineata complet bulversat si fara nicio directie de actiune. Bine ca l-a luminat dl. ministru de finante, care nici n-a mai mers azi-noapte la club, doar ca sa poata compune aceasta zicere memorabila.
inca 14 comentarii comenteaza