Guvernul discută un proiect de OUG privind continuarea "Programului Masă caldă în școli", un program care se defășoară de trei ani în doar 50 de școli, fără a fi extins la nivel național - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019
Sectiune sustinuta de MedLife

Guvernul discută un proiect de OUG privind continuarea "Programului Masă caldă în școli", un program care se defășoară de trei ani în doar 50 de școli, fără a fi extins la nivel național

de CP Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:35
- a A+
Imagine
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede continuarea unui program pilot mai vechi, "Masă caldă în școli", și în 2019. Acest program ar urma să se defășoare pentru al treilea an consecutiv în doar 50 de școli, fără a fi extins la nivel național, chiar dacă până acum și-a dovedit utilitatea, fiind constatată reducerea abandonului școlar în unitățile în care a fost aplicat. Potrivit proiectului, preșcolarii și elevii din 50 de unităţi de învăţământ primesc gratuit o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv TVA. Până acum erau 7 lei pentru fiecare elev."Începând cu data intrării în vigoare a prezentei Ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi - pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată", se arată în proiectul de act normativ.

Limita valorică are în vedere preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.

Programul pilot este implementat din 2016 și a avut ca efect scăderea ratei abandonului școlar în cele 50 de unități de învățământ.

"Din statisticile realizate în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri, față de anii precedenți, astfel: dacă anterior implementării Programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării Programului-pilot, aceasta a scăzut la 4,3% , ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018, să fie de 1,3% ", se arată în nota de fundamentare.

Citește și
Masă caldă în școli: Guvernul folosește OUG ca să lanseze, pentru al treilea an consecutiv, același program pilot în doar 50 de școli

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


719 afisari


Nu sunt bani
florinos [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:22
0/0
Nu sunt bani pentru copiii, se știu prioritățile PSD: mutilarea Legilor Justiției si protejarea infractorilor.

Sa nu uitam ca acum 2 ani Guvernul PSD a refuzat mărirea alocațiilor pentru copii pe motiv ca nu sunt bani dar la o saptamana si-au mărit lor salariile si au extins pensiile speciale.
cum ramane cu programul "buda incalzita" ?
Poiana lui Occam [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 14:02
0/0
Romanul traieste fiecare in bula lui.
comenteaza
Cookie Settings