Franța este gata să o primească pe pakistaneza Asia Bibi, femeia care a scăpat de condamnarea la moarte pentru blasfemie - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

Franța este gata să o primească pe pakistaneza Asia Bibi, femeia care a scăpat de condamnarea la moarte pentru blasfemie

de DG Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:53
- a A+
Imagine
Franţa este "pregătită" să o primească pe pakistaneza Asia Bibi achitată de Curtea Supremă din ţara sa după o condamnare la moarte pentru blasfemie, dacă aceasta este dorinţa sa, a afirmat joi Ministerul de Externe de la Paris, citat de AFP, scrie Agepres ."Franţa este pregătită să o primească pe Asia Bibi", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Agnčs von der Mühll.

"Am întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru ca, dacă asta corespunde dorinţei celei interesate şi familiei sale, să poată veni în Franţa", a adăugat ea.

Franţa i-a acordat deja găzduire în ambasada sa la Islamabad avocatului femeii, Saif-ul-Mulook, "pentru a-l proteja, înainte de plecarea sa spre Olanda unde a mers de bunăvoie", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Asia Bibi, eliberată în cursul nopţii de miercuri spre joi după achitarea sa de către Curtea Supremă, se află în prezent într-un "loc sigur", în continuare în Pakistan, a declarat în cursul zilei un purtător de cuvânt al Ministerul de Externe de la Islamabad după ce unele media anunţaseră plecarea ei în străinătate.

Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada, susţinând că se află într-un mare pericol dacă rămân în Pakistan.
630 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza