Imelda Marcos, condamnată pentru corupție. A fost emis mandatul de arestare - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

Imelda Marcos, condamnată pentru corupție. A fost emis mandatul de arestare

de DG Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:25
- a A+
Imagine
Fosta primă doamnă din Filipine Imelda Marcos, în prezent parlamentar, a fost condamnată la închisoare pentru corupție, informează BBC News .Tribunalul a găsit-o vinovată de încălcarea legislației anticorupție, fiind condamnată la o pedeapsă între 6 și 11 ani de închisoare pentru fiecare capăt de acuzare.

Ea a fost condamnată ca urmare a acuzațiilor privind afaceri ilegale cu un ONG cu sediul în Elveția, faptele datând din timpul mandatului de membră a guvernului numit de soțul ei, în perioada 1970 - 1980.

Marcos, în vârstă de 89 de ani, nu s-a prezentat la tribunal, însă a fost deja emis mandatul de arestare.

Procesul a durat 27 de ani.

Fosta primă doamnă este în prezent membră a Camerei Reprezentanților și candidează pentru un post de guvernator în alegerile generale care vor avea loc anul viitor.

Procurorul Ryan Quilala a precizat însă pentru presa locală că aceasta va putea să candideze în ciuda verdictului, până la epuizarea tuturor căilor de atac în justiție. De asemenea, ea va putea fi eliberată din închisoare, în baza cauțiunii.

Decizia tribunalului îi interzice lui Marcos să mai dețină o funcție publică.

Imelda Marcos este văduva fostului președinte Ferdinand Marcos și celebră pentru obsesia ei pentru pantofi, fiind posesoarea a nu mai puțin de 1.000 de perechi.
2032 de afisari


....
tirolez [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 10:33
0/6
Vai, dupa atatia ani :). Adevarul e ca mai devreme sau mai tarziu... Nici macar din familia lui Kim Ir Sen n-au scapat toti, s-au sfasiat la propriu intre ei. Pacat ca sufera multi alti oameni pe langa.
Dacat un popor nord korean de
Rahan5 [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 11:41
-3/7
aserviti fericiti, mai bine un popor korean suferind independent .
,,Tirolezii" austrieci ca tine nu au ajuns decat niste pomanagii in politica Mondiala. Nu mai meritati nici macar sa tineti haturile cailor pe care au stat Kim Ir Sen, Kim Jong Il si Kim Jong Un.
comenteaza