Deficitul din comerțul cu străinătatea: 10 miliarde de euro. Slovenia, Cehia sau Ungaria sunt pe excedent - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Deficitul din comerțul cu străinătatea: 10 miliarde de euro. Slovenia, Cehia sau Ungaria sunt pe excedent

de DP Vineri, 9 noiembrie 2018, 9:54
- a A+
În primele nouă luni ale anului, deficitul din comerțul extern al României a urcat la aproape 10 miliarde de euro, potrivit datelor transmise vineri de INS. Exporturile ne-au adus 50,848 miliarde euro, iar importurile ne costă 60,799 miliarde euro, mai informează INS. În UE, dacă eliminăm Marea Britanie, România era pe locul al cincilea după mărimea nominală a deficitului din comerțul exterior, după Franța, Spania, Grecia și Portugalia. Alte țări cum ar fi Slovenia, Cehia sau Ungaria sunt pe excedent în comerțul cu străinătatea, potrivit datelor Eurostat care includ primele 8 luni din acest an.


755 de afisari


Normal
holinessdani [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:45
0/0
In Slovenia, Cehia si Ungaria salariile sunt mult mai mari ca in Ro si deci si investitiile straine sunt mai inportante.
Contrar celor care urla de fiecare data cand creste salarul in Ro , investiile straine sunt DIRECT proportionale cu salarul. In tarile cu salar mic investitiile sunt mici. In tarile cu salar mare investitiile sunt considerabile.
Deci e clar ce trebuie de facut.
Sau nu?
comenteaza
Cookie Settings