Tânărul cu arsuri grave transferat săptămâna trecută în Belgia a murit - Hotnews Mobile
1 € 4,7601 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Tânărul cu arsuri grave transferat săptămâna trecută în Belgia a murit

de Alina Neagu Joi, 8 noiembrie 2018, 17:58
- a A+
Imagine
Tânărul de 28 de ani din Piatra Neamț care a suferit arsuri grave și a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia a murit, a declarat, pentru HotNews.ro, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Tânărul fusese rănit grav într-o explozie produsă miercurea trecută într-un bloc din Piatra Neamţ și avea arsuri pe 75% din suprafața corpului.El fusese transferat joia trecută la o clinică din Belgia specializată în tratarea marilor arși.

HotNews.ro a relatat pe larg, în urmă cu o săptămână, cum tânărul a fost la un pas să rateze transferul în Belgia din cauză că câțiva funcționari de la Casa de Asigurări de Sănătate și de la Casa de Pensii au refuzat să facă o plată către spitalul din Belgia, a povestit, pentru HotNews.ro, deputatul PNL Pavel Popescu, care s-a implicat în transferul pacientului, așa cum a făcut și acum 3 ani pentru o parte dintre răniții din clubul Colectiv. Funcționarii respectivi nu au făcut plata nici măcar după intervenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a premierului Viorica Dăncilă.

"Doamna Dăncilă i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea la telefon că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România", a povestit Pavel Popescu pentru HotNews.ro.

În cele din urmă, plata pentru ca pacientul aflat în stare foarte gravă să poată fi transferat a fost făcută chiar de Ministerul Sănătății, care nu a mai așteptat după Casa de Asigurări de Sănătate și Casa de Pensii, ce își pasau responsabilitatea și documentele între ele.

Ulterior, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a susținut, într-un comunicat, că România nu are datorii faţă de Belgia pentru serviciile medicale acordate românilor, iar facturile sunt plătite chiar mai repede decât prevăd regulamentele internaţionale. CNAS mai spunea că în cazul tânărului ars în explozia din Piatra Neamț "s-a emis cu celeritate formularul S2 necesar pentru tratarea în străinătate".


Citește și:
3553 de afisari


Si
Jean05 [utilizator], Joi, 8 noiembrie 2018, 18:03
+27/27
Ma uit de cateva zile cum toti se cearta intre ei, si parca asa e de cand ma stiu, iar noi, oamenii de rand, avem sanse zilnic de a pati ca acest baiat, la 3 ani de la Colectiv.
Condoleante.
Noi vrem hoti la conducerea tariI!
emil bobu [utilizator], Joi, 8 noiembrie 2018, 18:02
+12/18
Nu ne intereseaza cazurile astea. Noi nu avem constiinta si nu votam daca nu ne baga bani in buzunar.

Nu conteaza ca nu suntem in stare sa tratam romani in Romania.

Ce ne pierdeti timpul cu asemenea lucruri...

Noi nu gandim si nu votam.
inca 18 comentarii comenteaza
Cookie Settings