#TeleormanLeaks RISE Project: Gruparea "Dragnea" încearcă să ne intimideze. Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mil. euro - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

#TeleormanLeaks RISE Project: Gruparea "Dragnea" încearcă să ne intimideze. Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mil. euro

de V.M. Joi, 8 noiembrie 2018, 17:30
- a A+
Imagine
Publicația de investigații RISE Project anunță joi că a primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks. Potrivit celor de la RISE Project, instituția îi "amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice".


Anunțul integral făcut de RISE Project, joi, pe pagina de Facebook:

Gruparea “Dragnea" încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în servicu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru - https://bit.ly/2DuyB5k

Preșdinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm.
8510 afisari


Pai publicati mai repede tot
JohnR [utilizator], Joi, 8 noiembrie 2018, 17:50
+34/36
Cu cat taraganati mai mult, cu atat veti avea de aface cu mai multe presiuni.
trebuiau facute public toate documentele .....
mnicku [utilizator], Joi, 8 noiembrie 2018, 18:01
+21/25
asa involuntar ...........

ro e tara unde infractorii au privilegii ......
inca 51 de comentarii comenteaza
Cookie Settings