Toader revine din concediu și ar urma să anunțe miercuri rezultatele evaluării procurorului general Augustin Lazăr - surse - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Toader revine din concediu și ar urma să anunțe miercuri rezultatele evaluării procurorului general Augustin Lazăr - surse

de DG Marţi, 23 octombrie 2018, 8:38
- a A+
Imagine
​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va anunța miercuri, la ora 18:00, rezultatul evaluării procurorului general, Augustin Lazăr, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Ministerului. Evaluarea lui Lazăr a fost demarată în data de 25 august.

Evaluarea a fost demarată de către ministrul Justiţiei după ce protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii a fost făcut public. O variantă nesecretă care a fost publicată pe site-ul Ministerului Public şi una secretă, ce a apărut câteva ore mai târziu, pe Facebook-ul consilierului premierului, Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeaşi zi, chiar înainte de alegerile din 2016. În timp ce protocolul public era unul strict tehnic, realizat în baza legii, cel secret era o continuare a protocolului din 2009."Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative", se arăta în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, pe Facebook, la acel moment.

Potrivit agendei oficiale, ministrul și-a luat concediu de odihnă în această săptămână, mai puțin miercuri când sunt anunțate "activități de coordonare internă" la sediul Ministerului Justiției.

1147 de afisari


Nu e interesant nimic...
Observator roman [utilizator], Marţi, 23 octombrie 2018, 9:28
+6/6
...din ce afirmă schizofrenicul dovedit care ocupă postul de ministru al justiției.
Tudorel la puscarie!!!!
MirceaIo [utilizator], Marţi, 23 octombrie 2018, 9:38
+5/5
Nu a trecut testu Lazar, Hai sa nu mai asteptam ce spune aparatorul horilor Tudprel Toader vera sa il deminta pe Lazar!Mafia KGB-ista n-a parasit niciodata Romania!!!
inca 8 comentarii comenteaza