Siegfried Mureșan: Încrederea UE în Moldova a ajuns la un nou minim istoric - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 4,0794miercuri 21 nov 2018

Siegfried Mureșan: Încrederea UE în Moldova a ajuns la un nou minim istoric

de Anda Zahiu Vineri, 19 octombrie 2018, 7:45
- a A+
Imagine
Relațiile dintre Uniunea Europeană și Moldova au ajuns similare cu cele existente în 2009, când forțele de poliție au încercat să oprească prin demonstrații de forță un protest împotriva partidului comunist care se afla atunci la putere. Un europarlamentar cunoscut, Siegfried Mureșan, este de părere că încrederea Uniunii în Moldova a ajuns la un nou minim istoric, potrivit site-ului Balkan Insight .Siegfried Mureșan, deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal, dar și purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, declară că nimeni nu s-a așteptat ca Moldova să ,,regreseze atât de semnificativ" când vine vorba de valori democratice. Acesta este de părere că Acordul semnat în 2014 între UE și Moldova nu este respectat de către aceasta din urmă.

Un alt membru al Parlamentului European, Andi Cristea, care ocupă și funcția de șef de delegație a Parlamentului European în Moldova, spune că ,,totul a fost pus sub semnul întrebării" de către acțiunile Moldovei, inclusiv regimul preferențial de vize. Andi Cristea a făcut un apel la politicienii moldoveni să nu ,,lase această oportunitate istorică să le alunece printre degete."
801 afisari


R. Moldova are exact aceeasi problema ca si
Habermas [utilizator], Vineri, 19 octombrie 2018, 9:43
+2/2
Romania: elita subterana aparuta in apele turburi ale tranzitiei au preluat puterea si cauta sa mentina tara in ape tulburi. Diferenta este doar ca Romania este in UE.
comenteaza