Diplomat SUA: Ingerinţele Rusiei au transformat Ucraina într-o naţiune pro-occidentală - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,2013marţi 26 mar 2019

Diplomat SUA: Ingerinţele Rusiei au transformat Ucraina într-o naţiune pro-occidentală

de Anda Zahiu Vineri, 12 octombrie 2018, 6:26
- a A+
Imagine
Activităţile Rusiei în Ucraina au avut efectul advers de a transforma această ţară într-o naţiune prooccidentală, afirmă Kurt Volker, emisar al Departamentului de Stat american, informează publicaţia EUObserver, citat de Mediafax."Operaţiunea" Rusiei în Ucraina a avut contraefecte, transformând fostul stat-vasal într-o naţiune pro-occidentală, a afirmat Kurt Volker în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bruxelles.

"Liderii ruşi îndepărtează poporul ucrainean de relaţia istorică pe care o avea cu Rusia", a spus Kurt Volker, emisar special american pentru Ucraina.

Relaţiile ruso-ucrainene s-au deteriorat după înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în cursul protestelor prooccidentale din 2014, şi după anexarea Crimeei de către Rusia.

Administraţia Vladimir Putin este acuzată de Occident de susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Moscova a respins acuzaţiile.

În septembrie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat decretul de anulare în mod unilateral a Tratatului de Prietenie, Cooperare şi Parteneriat cu Rusia, semnat în anul 1997.

Moscova a denunţat decizia unilaterală a Administraţiei prooccidentale de la Kiev.

"Măsurile distructive luate de actuala conducere a Ucrainei generează profund regret", a reacţionat Ministerul rus de Externe.
1178 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza