Cazul Marinova: Ambasadorul britanic la Sofia spune că împărtăşește dezamăgirea premierului Borisov cu privire la presă - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988sâmbătă 23 mar 2019

Cazul Marinova: Ambasadorul britanic la Sofia spune că împărtăşește dezamăgirea premierului Borisov cu privire la presă

de I.B. Vineri, 12 octombrie 2018, 0:51
- a A+
Imagine
"La întâlnirea la care am fost invitaţi noi, ambasadorii, am primit de la premierul Borisov informaţii interesante şi de actualitate cu privire la asasinarea brutală a Viktoriei Marinova. El a spus că este dezamăgit de modul în care a fost reflectat cazul în presa internaţională, iar eu împărtăşesc această dezamăgire a sa", a declarat, pentru Nova Tv, ambasadoarea Marii Britanii la Sofia, Emma Hopkins. Potrivit afirmaţiilor sale, în doar câteva zile, poliţia a strâns multe probe, a fost emis un ordin european şi, în opinia sa, oricare unitate europeană de poliţie ar trebui să se mândrească cu asemenea rezultate, potrivit 24Chasa si Rador."Împărtăşesc pe deplin dezamăgirea premierului. El s-a simţit ca şi cum Bulgaria ar fi trădată în presă, că s-au tras foarte grăbit concluzii privind circumstanţele legate de acest asasinat", a mai spus Hopkins. "Presa noastră este liberă, iar politicienilor nu le place întotdeauna ceea ce spune presa. Presa liberă este liberă să spună ce doreşte", a adăugat ea.

Conform spuselor sale, uneori se apare o asemenea ripostă isterică în absenţa unei anchete corespunzătoare pentru stabilirea coneziunilor. "Pe alocuri, reflectarea acestui caz a fost îngrozitoare, pentru că ceea ce am auzit a fost că este vorba despre un abuz sexual brutal la adresa unei femei", a mai spus Emma Hopkins.

"În prezent, suntem într-o etapă critică a negocierilor. Săptămâna viitoare avem o reuniune a liderilor europeni, la Bruxelles, deci, suntem într-un moment de cotitură. Partea britanică se tema ca, pe nesimţite, Europa să nu ajungă în situaţia de a nu avea ceva concret. Am dori să înregistrăm progrese", a declarat ambasadoarea britanică la Sofia.
233 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza