UPDATE Doi protestatari, reţinuţi în urma violenţelor din 10 august. Parchet: Au exercitat violenţe fizice faţă de jandarmi - Hotnews Mobile
1 € 4,7558 1 USD 4,1758vineri 22 mar 2019

UPDATE Doi protestatari, reţinuţi în urma violenţelor din 10 august. Parchet: Au exercitat violenţe fizice faţă de jandarmi

de V.M. Joi, 11 octombrie 2018, 18:20
- a A+
Imagine
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au reţinut, joi, doi protestatari în urma violenţelor la mitingul din 10 august, ei fiind acuzaţi că au exercitat violenţe fizice faţă de jandarmi, scrie Agerpres.Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând a fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

"În ordonanţa procurorului, s-a reţinut că cele două persoane au exercitat violenţe fizice faţă de faţă de persoanele vătămate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10/11 august 2018, iar prin acţiunile lor au tulburat ordinea şi liniştea publică. La data de 11 octombrie, cele două persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive", precizează Parchetul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări într-o cauză penală cu privire la actele de violenţă şi morală împotriva organelor de Jandarmerie care au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10 august.

Joi dimineață, poliția Capitalei informa că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut mai multe percheziții la domiciliul unor protestatari acuzați că la mitingul din 10 august au lovit jandarmii, notează Mediafax.

Pe 5 octombrie, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis arestarea preventivă a altui protestatar, care ar fi lovit cu piciorul un jandarm.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, criticase Parchetul pentru că nu anchetează și agresorii jandarmilor de la mitingul din 10 august.


1407 afisari


WTF
Kosmos [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 18:36
+15/23
Vanatoare de protestatari..si jandarmii sunt bine mersi
pai da..
exilatul [utilizator], Joi, 11 octombrie 2018, 19:17
+13/19
aresteaza numai manifestanti , dar cu "animalele" care au batut si gazat familii cu copii ce au de gind "tovarasii" procurori de ra-at!?!?!?
inca 14 comentarii comenteaza