Recorder.ro: Guvernul României finanțează un site ce distribuie propaganda Sputnik - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,2013marţi 26 mar 2019

Recorder.ro: Guvernul României finanțează un site ce distribuie propaganda Sputnik

de C.I. Marţi, 25 septembrie 2018, 14:06
- a A+
Imagine
​Guvernul României a alocat, anul trecut, bani pentru susținerea unui site ce copia toate articolele publicației online rusești Sputnik, potrivit Recorder.ro . "Executivul de la București sponsorizează din bani publici site-uri ce răspândesc dezinformările Kremlinului. Grupul țintă: românii din diaspora", scrie sursa citată.Potrivit acesteia, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a alocat anul trecut peste 20.000 de euro pentru susținerea unui site, Usd24.ro ce copia toate articoilele Sputnik. Site-ul Usd24.ro face parte dintr-o rețea de pagini ce preiau și multiplică propaganda rusească.

În spatele lui este, conform Recorder.ro, Liviu Beșleagă, personaj ce are legături în coaliția de guvernare, vicepreședinte al ONG-ului Coaliția pentru Modernizarea României. După discuția cu reprezentantul Recorder.ro, acesta "s-a apucat să șteargă toate articolele cu semnătura Sputnik de pe site-ul usd24.ro".

Recorder.ro precizează că a încercat să obțină lămuriri de la ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, dar aceasta nu a răspuns. Recorder.ro mai notează că singura condiție pusă de minister a fost ca pe site-ul căruia i-a alocat bani să apară vizibil faptul că activitatea redacțională e finanțată de Guvernul României.

Articolul complet - aici
2286 de afisari


Gasca PSD-ALDE e apendicele Rusiei
bestol [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 15:21
+5/7
promoveaza politica dughinista in Romania.
gamalie
Ilidia [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 19:45
0/0
Tot cu creerul cat al cucuvelei, adica cat o gamalie...
inca 2 comentarii comenteaza