Medicii de la Spitalul Județean din Vaslui nu mai fac avorturi la cererea pacientelor, motivând că spitalul nu le plătește acest serviciu - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,2013marţi 26 mar 2019

Medicii de la Spitalul Județean din Vaslui nu mai fac avorturi la cererea pacientelor, motivând că spitalul nu le plătește acest serviciu

de Alina Neagu Marţi, 25 septembrie 2018, 12:23
- a A+
Imagine
​Ginecologii de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui nu mai fac întreruperi de sarcină la cerere în unitatea sanitară, medicii motivând că spitalul nu le plătește acest serviciu. "Printre motive se regăsesc și moralitatea, dar și faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi și spitalul nu ne-o plătește, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi", a declarat șefa secției de Obstetrică Ginecologie, dr. Smărăndița Istrate, pentru Mediafax.Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vaslui au declarat marți că medicii din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie au decis să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor. "Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situații medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în județ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situația", a declarat marți, Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Aceasta a adăugat că nu știe cunoaște motivele acestei decizii, dar presupune că este vorba despre unele care țin de moralitate și religie.

De cealaltă parte, medicul-șef al secției de Obstetrică Ginecologie, dr. Smărăndița Istrate, susține că nu este vorba doar despre moralitate: "Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iași. Nici înainte mulți colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive se regăsesc și moralitatea, dar și faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi și spitalul nu ne-o plătește, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi", spune medicul Smărăndița Istrate.
1963 de afisari


gresit
codyrocco [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 12:31
+19/19
1. astea-s cazuri de spitalizare de zi, se platesc foarte bine [ca intra la chirurgicale] si se contracteaza in primavara fiecarui an. ma indoiesc ca n-au prins astia de la vaslui chiuretajele terapeutice in contractare.
2. pariez ca toate problemele de religie si morala ale medicilor dispar, cand pacienta se prezinta la cabinetul privat.
inapoi la babele din sat
revo [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 13:09
+11/15
pe urma, vine salvarea si le duce la spital - infectate, sangerand de moarte, nenorocite pe viata.
E bineeeee! VOTATI PSD!
inca 9 comentarii comenteaza