Ionuț Dumitru (Consiliul Fiscal): Nu înțeleg de ce vrem să facem aceste fonduri suverane în afara sectorului public - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,2013marţi 26 mar 2019

Ionuț Dumitru (Consiliul Fiscal): Nu înțeleg de ce vrem să facem aceste fonduri suverane în afara sectorului public

de Florin Barbuta Marţi, 25 septembrie 2018, 11:53
- a A+
Imagine
Marea problemă va fi de guvernanță corporativă dacă se vor înființa fondurile suverane, iar dacă noile entități nu realizează profit, atunci va fi afectat deficitul bugetar, susține Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal."Rațiunea de existență a Fondului suveran nu prea o înțeleg. Nu înțeleg de ce vrem să facem aceste fonduri suverane în afara sectorului public, în condițiile în care s-ar consolida la buget dacă fondurile respective ar avea profit, ceea ce este de dorit. Ele n-ar afecta deficitul bugetar ba, dimpotrivă, ar ajuta bugetul (dacă ar realiza profit n.r.). Nu înțeleg rațiunea pentru care vrem să o facem în afara sectorului public. Marea problemă va fi una de guvernanță corporativă. Cine garantează că aceste fodnuri vor fi guvernate sănătoase de guvernanță corporativă", a spus Dumitru, pentru HotNews.ro.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, anul trecut România a încasat 3,3 miliarde lei, iar conform proiectului de buget, în acest an sunt așteptate 3,59 miliarde lei.

În teorie, dacă se vor înființa fonduri suverane, banii companiilor din dividende nu vor mai merge către stat, ci în fonduri pentru a realiza eventuale investiții.

Statul lucrează la un nou proiect de ordonanță de urgență prin care să se realizeze cadrul legal de înființare a mai multor fonduri de investiții. Următorul pas ar fi ca prin Hotărâre de Guvern să se realizeze, din când în când, fonduri pe diferite domenii de activitate de genul: unul pe energie, altul pe resurse etc.

Vezi aici:
1027 de afisari


Singurul raspuns corect...
gigiN [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 12:13
+2/2
.al lui dragnea ar fi (dar,desigur, este exclus) : "Ca sa furam mai usor "!!!
Pt ca asa vrea
Kosmos [utilizator], Marţi, 25 septembrie 2018, 12:23
+2/2
Bibi si e un fel de plata pt servicii
inca 1 comentariu comenteaza