Posibil referendum local în același timp cu referendumul pentru familie: județul Olt să se numească Olt-Romanați - Hotnews Mobile
1 € 4,7560 1 USD 4,2421miercuri 24 apr 2019

Posibil referendum local în același timp cu referendumul pentru familie: județul Olt să se numească Olt-Romanați

de I.R. Vineri, 14 septembrie 2018, 17:10
- a A+
Imagine
Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a anunţat vineri că, odată cu referendumul naţional pentru redefinirea familiei în Constituție, pe 7 octombrie, în judeţ ar putea avea loc şi un referendum local, pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi, transmite Agerpres.Potrivit lui Stănescu, aceasta ar însemna o reparaţie istorică faţă de locuitorii fostului judeţ Romanaţi.

"Cred că ambele referendumuri sunt importante şi referendumul pentru familie pentru că PSD e un susţinător al familiei tradiţionale, familia alcătuită din bărbat şi femeie şi, bineînţeles că suntem puţin subiectivi să spunem aşa, ne-am propus ca, odată cu referendumul naţional să avem un referendum local şi, ca o reparaţie istorică aş putea spune, judeţul nostru ca să fie mai puternic din toate punctele de vedere, să se numească Olt-Romanaţi. Noi sperăm (că se va realiza -n.r.), facem tot ce trebuie legal pentru acest lucru şi sperăm ca oamenii să vină la vot pentru că e vorba de o reparaţie istorică, până la urmă să nu uităm că Islazul era în judeţul Romanaţi în 1848 când a fost unul dintre cele mai importante momente istorice, practic începutul României moderne, Proclamaţia de la Islaz. Am avut şi un cetăţean din judeţul Romanaţi, Popa Şapcă din Celei (unul dintre organizatorii Marii adunări populare de la Islaz - n.r.), aşa că ne leagă foarte multe lucruri şi eu sunt convins că majoritatea oltenilor gândesc ca noi, toţi cei care ne-am gândit la acest lucru şi sperăm ca să avem un rezultat bun şi la referendumul naţional şi la cel local", a spus Paul Stănescu.

Autorităţile judeţene au făcut, în 2017, demersuri pentru ca judeţul să se numească Olt-Romanaţi, fiind începute chiar şi procedurile unui referendum ce trebuia organizat în toamna anului trecut, însă au decis să amâne referendumul pentru denumirea judeţului până la cel pentru familie, cu scopul de a reduce costurile, potrivit Agerpres.
371 de afisari


iar la Cacana
un domn [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 17:14
+5/5
se vor fabrica carnatzi ! ( din pesta porcina a lu daea)
....
tirolez [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 17:17
+3/3
Alta cheltuiala. Presupun ca ar trebui schimbate o gramada de lucruri prin administratia locala, poate si cartile de identitate.
Mai sunt si alte judete desfiintate de nici mamaia nu le mai stie. Ce sens are?! Ex. judetul Tutova, judetul Putna, Rimnicu Sarat etc. Noroc cu google. Poate se trezesc toti, atunci sa te tii.
inca 2 comentarii comenteaza