Tăriceanu: Sistemul nu se dă dus; au ieşit la iveală două acţiuni ale Parchetului împotriva a doi miniştri - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 4,2739vineri 26 apr 2019

Tăriceanu: Sistemul nu se dă dus; au ieşit la iveală două acţiuni ale Parchetului împotriva a doi miniştri

de V.M. Miercuri, 12 septembrie 2018, 23:47
- a A+
Imagine
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri seară, la Antena 3, referindu-se la abuzurile din Justiţie, că "sistemul nu se dă dus" şi a dat exemplul celor două anchete pe care Parchetul General le-a declanşat împotriva ministrului Justiţiei şi respectiv a ministrului de Externe."Au ieşit la iveală, ieri - azi, două acţiuni pe care le întreprinde Parchetul General condus de procurorul general, domnul Lazăr, una împotriva ministrului Justiţiei - anchetă penală împotriva lui, şi astăzi am văzut anchetă împotriva domnului Meleşcanu (ministrul de Externe). Sistemul nu se dă dus, nu depune armele şi luptă. Asta se vede de la sine. Ce face procurorul general? Deschide acţiuni penale împotriva a doi miniştri", a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a subliniat că cei din coaliţia PSD-ALDE sunt decişi să "nu cedeze".

"Uite că s-a dovedit până la urmă ce cancer este în societate, ce cancer a cuprins Justiţia, funcţionarea unor instituţii fundamentale ale statului, pentru că aici nu e vorba doar de Justiţie, inclusiv rolul nefast pe care l-au jucat serviciile. Sigur, aici sunt vinovaţi nu doar în Justiţie, nu doar în servicii, inclusiv oamenii politici care au găsit de cuviinţă să întreţină aceste relaţii nesănătoase. Formulele acestea au dus la un sistem de putere care a fost creat de Băsescu, l-a ţinut sub control, l-a folosit şi, în momentul în care Băsescu s-a apropiat de finele mandatului, au început să lucreze pe cont propriu şi să conducă România după bunul plac, eliminând pe cei care aveau curajul să se opună acestui sistem ilegal, imoral şi nedemocratic", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.
986 de afisari


oare de ce isi baga nasul?
Coco Whistle [utilizator], Joi, 13 septembrie 2018, 0:01
+4/6
unde sint institutiile independente si fiecare sa isi vada de ce e responsabil?
Nu se astampara...
D.M.A.Gogu [utilizator], Joi, 13 septembrie 2018, 0:28
+4/4
nesimtitii astia si isi permit ca in continuare sa faca anchete legate de activitatea noastra... daca nici acesta nu e stat paralel? Cata nesimtire, in loc sa invete o data ca statul suntem noi.
inca 4 comentarii comenteaza