Eugen Teodorovici: Până la finalul 2018 va fi anunțată "o surpriză plăcută" legată de Pilonul II - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 0,7242marţi 23 apr 2019

Eugen Teodorovici: Până la finalul 2018 va fi anunțată "o surpriză plăcută" legată de Pilonul II

de V.M. Miercuri, 12 septembrie 2018, 22:17
- a A+
Imagine
Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri seară, într-o emisiune la Digi24, că până la finalul acestui an va fi anunțată o surpriză plăcută în ceea ce privește Pilonul II de pensii."Nu va tăia nimeni Pilonul II (sistemul de pensii administrat privat - n.red.), nu îl va bloca. Chiar va fi o surpriză plăcută față de Pilonul II de pensii, până la finalul acestui an", a declarat Teodorovici, potrivit Mediafax.

Surpriza sau modificarea a fost decisă în baza analizei anunțate în iunie - iulie, iar aceasta a luat în calcul randamentele, costurile și tot ceea ce înseamnă acesta pentru contribuabili, a detaliat ministrul Finanțelor.

"Poate gândim și o alternativă: Pilonul III (n.red. - nu s-a referit la actualul Pilon III, care sunt pensiile facultative. Poate fi un mix, astfel încât omul să aleagă cea mai bună alternativă", a mai spus Teodorovici.


Teodorovici: Inflația va scădea din octombrie, iar în decembrie va fi cum spune BNR

Inflația va reveni pe un trend de scădere spre finalul acestui an, ceea ce se va vedea mai mult din octombrie, a mai susținut miercuri seară, la Digi24, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, în ciuda faptului că recentele date arată altceva, notează Mediafax.

"Inflația va scădea ușor începând din luna octombrie și până în decembrie, după cum a spus și domnul guvernator Isărescu. (...) Dar explicația nu este una care să satisfacă omul", a declarat Teodorovici, ca reacție la inflația în creștere anunțată recent.


Rata anuală a inflaţiei a crescut în august la 5,1%, faţă de 4,6% în iulie, după un avans de 4,1% al preţurilor la alimente, de 6,7% la produse nealimentare şi de 2,6% la servicii, potrivit datelor anunțate marți de Institutul Naționale de Statistică (INS). În acest an, cea mai mare rată anuală a inflaţiei a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai mare nivel din februarie 2013, când a ajuns la 5,65%.

În cel mai recent "Raport asupra inflației", cel din august, Banca Națională a României (BNR) și-a revizuit ușor estimarea privind rata anuală a inflației, la 3,5%, de la 3,6%, cât prognozase în mai. Noua prognoză prezintă o reintrare în ținta Băncii centrale, care este de 2,5%, +/- 1%.

Ministrul finanțelor a insistat că, în ceea ce privește inflația, "sunt influențe pe care nu le poți controla, ca stat", cum ar fi creșterea prețului petrolului, cel al gazelor și prețul energie.


4046 de afisari


Ticalosul reinventeaza roata,
emil bobu [utilizator], Miercuri, 12 septembrie 2018, 22:39
+13/13
ca sa-i multumim ca n-a nenorocit sistemul de pensii (care oricum e praf si pulbere in ceea ce priveste statul).
Buharin la Radio Erevan
ww [utilizator], Joi, 13 septembrie 2018, 5:20
+11/13
Va fi o surpriza placuta legata de Pilonul II de pensii, dar nu pentru romani ci pentru mafia de partid. Acesta nu va fi nici taiat si nici blocat, ci desfiintat cu totul. Si nu in 2018, ci in 2019. Sa nu uitam, 2018 este anul centenarului: Romania condusa de urmasii lui Lenin, Stalin si Troțki serbeaza 101 ani de la revolutia din octombrie. Parintii fondatori ai bolsevismului au pus atunci in practica, au rafinat si au oferit urmasilor un instrument, folosit cu succes pana in zilele noastre, pentru luarea in stapanire a natiunilor: lovitura de stat.
Asadar, 2018 este un an de bucurie si serbare, in care poporul roman nu trebuie tulburat. Citeva ciomege pe spinare nu se pun la socoteala, sunt doar incalzirea pentru ce va urma.
Insa in 2019 "surpriza placuta" va exploda. Urmare a dezmatului actual, incluzand aici si tainul platit grupurilor oculte din SUA sub forma achizitiei de armament, statul va fi secatuit si nu va mai avea bani nici de pensii si salarii. In scenariul de ingenunchere a natiunii vor mai fi incluse probabil si alte surprize placute: recesiune, evaporarea ca prin minune a capitalului strain, deprecierea abrupta a monedei nationale si un rating de tara dezastruos. Foarte probabil, in exercitiul financiar 2020 - 2027 si fondurile structurale UE pentru Romania vor fi drastic reduse pentru ca, nu-i asa, "este o tara corupta, care pe deasupra nu respecta valorile Uniunii".
Atunci va veni momentul cel mai placut si surpriza-surprizelor: Eugen Ivanovici Buharin va anunta oficial accesarea unui imprumut de la FMI, nu mare, acolo 50-100 miliarde de euro.
Cu alte cuvinte, o noua si luminoasa perioada de sclavagism pentru romani, guvernul "socialist" luand si masurile care "se impun" in astfel de situatii critice: taxe si impozite marite si inventate altele noi, desfiintarea Pilonului II, modificarea Codului Muncii in defavoarea salariatilor si eventual scoaterea sindicatelor in afara legii, saptamana de lucru de 8 zile si pensionare la 80 de ani.
inca 13 comentarii comenteaza