Ucraina: Manevrele militare rusești prin care s-a exersat trecerea Nistrului, o acțiune provocatoare a Moscovei - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 4,2739vineri 26 apr 2019

Ucraina: Manevrele militare rusești prin care s-a exersat trecerea Nistrului, o acțiune provocatoare a Moscovei

de G.S. Duminică, 19 august 2018, 15:27
- a A+
Imagine
Ambasada Ucrainei în Republica Moldova s-a declarat îngrijorată de recentele manevre militare ale trupelor ruse din regiunea transnistreană, în cadrul cărora s-a exersat trecerea râului Nistru, transmite Radio Chișinău.Ambasada a calificat aceste aplicații drept "acțiuni ordinare provocatoare ale Federației Ruse" care încalcă regimul special din zona de securitate de la Nistru, potrivit unui comentariu plasat de pagina de Facebook a misiunii diplomatice ucrainene.

Aceste acțiuni ale Rusiei subminează încrederea între participanții la negocieri, duc la escaladarea tensiunilor în regiune și confirmă o dată în plus necesitatea retragerii totale și necondiționate a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, conform deciziilor summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999, se mai spune în comentariu.

Potrivit postului oficial al armatei ruse, Zvezda TV, Grupul Operațional al Trupelor Ruse (GOTR) și-a verificat și pregătit mașinile de luptă în vederea trecerii barierelor acvatice.

Anterior, și autoritățile de la Chișinău, precum și Misiunea OSCE în Republica Moldova și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu exercițiul militar al trupelor ruse aflate în regiunea transnistreană din 14 și 15 august a.c., în apropierea localității Târnauca, care prevedea trecerea forțată a râului Nistru. Misiunea OSCE a trimis o echipă în Zona de Securitate care însă a fost împiedicată să monitorizeze integral exercițiul. Potrivit armistițiului din 21 iulie 1992, toate aplicațiile militare care au loc în Zona de securitate trebuie autorizate de către Comisia Unificată de Control (CUC). Exercițiul respectiv nu a fost autorizat de către CUC.
2788 de afisari


inamicul nr1 e Rusia
Albion [utilizator], Duminică, 19 august 2018, 20:04
+5/9
Ai vrut sa zici sub ocupatie ruseasca. Ca au ramas in componenta ucrainei dupa dizolvarea urss e alta poveste. 
Teritorii romanesti aflate sub ocupatie ucrainiana
quietguy58 [utilizator], Duminică, 19 august 2018, 19:15
+4/14
Maramuresul de nord, tinutul Hertei, Bucovina sunt teritorii romanesti aflate sub ocupatie ucrainiana.
inca 7 comentarii comenteaza