SUA vor dubla numărul puşcaşilor marini care se antrenează în Norvegia - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 4,2739vineri 26 apr 2019

SUA vor dubla numărul puşcaşilor marini care se antrenează în Norvegia

de I.B. Joi, 16 august 2018, 2:27
- a A+
Imagine
SUA vor dubla efectivul de soldaţi staţionaţi în Norvegia, măsură ce respectă planurile semnalate în luna iunie, a anunţat miercuri ministerul norvegian al Apărării.Planurile de mărire a numărului de puşcaşi marini aflaţi în Norvegia la 700 faţă de actualul efectiv de 330 şi mutarea unora dintre ei mai aproape de frontiera cu Rusia a generat o reacţie dură din partea Moscovei, care a calificat aceste intenţii drept "clar neprietenoase", potrivit Rador.

Guvernul de la Oslo, tot mai îngrijorat în privinţa Rusiei de la data anexării Crimeei în 2014, insistă că prezenţa SUA este doar în scop de antrenare şi nu ar trebui interpretată ca o escaladare militară. Puşcaşii marini sunt programaţi să părăsească Norvegia la finalul acestui an, după ce contingentul iniţial a ajuns în 2017 pentru pregătire în condiţii de iarnă. Aceştia sunt primii soldaţi străini care au fost staţionaţi în Norvegia din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministrul norvegian de Externe Ine Eriksen Soereide a declarat anterior reporterilor că această decizie nu semnalează înfiinţarea unei baze americane permanente în Norvegia şi că nu vizează Rusia. Rotaţia forţelor va dura până la cinci ani, spre deosebire de anunţul iniţial care menţiona o durată de şase luni începând cu 2017, şi care în luna iunie fusese extinsă.
107 afisari


Niciun comentariu
comenteaza