O fregată a Flotei ruse din Marea Neagră a urmărit un submarin nuclear american în Marea Mediterană - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,2013marţi 26 mar 2019

O fregată a Flotei ruse din Marea Neagră a urmărit un submarin nuclear american în Marea Mediterană

de V.M. Vineri, 10 august 2018, 18:53
- a A+
Imagine
O fregată aparţinând Flotei ruse a Mării Negre a localizat şi a urmărit, în aprilie, în Marea Mediterană, un submarin nuclear american care făcea parte din grupul naval implicat într-o operaţiune militară a Statelor Unite împotriva Siriei, au dezvăluit vineri oficiali militari ruşi, transmite Mediafax.În timp ce efectua o misiune de patruare în luna aprilie, fregata rusă Amiral Essen a depistat în estul Mării Mediterane un submarin nuclear american din clasa Ohio şi a reuşit să îl urmărească aproximativ două ore. Nava militară rusă aparţine Flotei Mării Negre, dar a fost detaşată în Marea Mediterană în perioada martie-iunie 2018, în largul Siriei. Fregata rusă a fost prezentă în largul Siriei pe 14 aprilie, când Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au efectuat bombardamente asupra unor baze militare siriene, afirmă oficiali militari citaţi de cotidianul Izvestia.

"Este un succes să poţi urmări un submarin aproape două ore", a declarat, pentru ediţia în limba spaniolă a agenţiei de presă Sputnik, amiralul Viktor Kravcenko, fost comandant al Forţelor Navale ruse.

Operaţiunea rusă a avut sarcina configurării profilului acustic al submarinului nuclear american, profil care poate fi utilizat pentru depistarea submersibilului în cazul unui conflict.

Statele Unite au trimis în aprilie în largul Siriei portavionul Harry Truman şi patru distrugătoare din clasa Arleigh Burke. Din grupul naval au făcut parte şi două submarine - John Warner, din clasa Virginia, şi Georgia, din clasa Ohio. Cel mai probabil, submarinul atomic Georgia a fost depistat de fregata rusă.

Departamentul american al Apărării nu a făcut niciun comentariu pe această temă.
2196 de afisari


si soricelu' meu urmareste printre gratii
rov [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 19:15
+10/14
motanul...
Poate ii dau drumul intr-o zi sa se cunoasca :))
.
radukku [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 19:27
+9/9
Iar dupa ce submarinul a acostat in primul port, marinarii si-au dat demisia de frica rusilor, acuzand marina americana ca nu le poate proteja vietile.
inca 3 comentarii comenteaza