Comunicat usturător transmis de ministerul grec de externe: "Rusia pare că nu înțelege" - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1758sâmbătă 23 mar 2019

Comunicat usturător transmis de ministerul grec de externe: "Rusia pare că nu înțelege"

de G.S. Vineri, 10 august 2018, 18:07
- a A+
Imagine
Ministerul de externe de la Atena a transmis Moscovei un comunicat extrem de usturător din punct de vedere al limbajului diplomatic în care spune că Rusia pare că nu înțelege principiile de politică externă ale Greciei."De când a început să lupte ca un camarad de arme cu Turcia, furnizându-i mai multe ajutoare în domeniul securității, pare că se distanțează constant de nivelul benefic de prietenie și cooperare ce a caracterizat relațiile eleno-ruso în ultimii 190 de ani. Pare a nu înțelege că Grecia are interese și criterii proprii în politica internațională.

Acesta este contextul în care trebuie înțeleasă decizia Rusiei de expulzare a angajaților ambasadei Greciei din Moscova. Decizia ministerului de externe rus, spre deosebire de decizia părții grecești, care a fost bazată pe dovezi clare de activități ilegale ale unor oficiali și cetățeni ruși din Grecia, nu s-a bazat pe dovezi.

Dimpotrivă, decizia părții ruse este arbitrară, răzbunătoare, și nu se bazează pe nicio dovadă.

Vrem să le amintim prietenilor noștri ruși că nicio țară din lume nu va tolera încercări de: a) mituire a unor funcționari de stat b) subminarea politicii externe și c) interferență în afacerile sale interne", scrie în comunicat ministerul de externe de la Atena.

Grecia a anunțat în iulie că a expulzat doi diplomați ruși și că a împiedicat alte două persoane să între în țară, ca urmare a încercării de mituire a oficialităților și de organizare a unor demostrații menite să contracareze o înțelegere care să permită Macedoniei aderarea la NATO.

Luni, Moscova a informat că l-a convocat pe ambasadorul Greciei la Moscova, căruia i-a răspuns cu aceeași monedă la decizia Atenei de a expulza doi diplomați ruși.
4203 afisari


Penibili
mitg [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 18:13
+15/17
Cand amenintau cretinul de tsirpas si sinistru varoufkais ca vor lua bani si lumina de la moscova, v-ati gandit ca mofturile astea vin gratis?
rrrrrrusia QED
rov [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 19:21
+4/6
fhurtin va aduce rurrrsia in stare de epava.
China asteapta sa-i deposedeze de teritorii.
Scapati de dictator dragi runsi
inca 4 comentarii comenteaza