Înjurăturile despre sex în public nu aduc și educația sexuală acasă. Mâine citește partea a doua a Campaniei Perspektiva LOVE STORY EDUCATION - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1758sâmbătă 23 mar 2019

Înjurăturile despre sex în public nu aduc și educația sexuală acasă. Mâine citește partea a doua a Campaniei Perspektiva LOVE STORY EDUCATION

de Eugen Istodor Marţi, 31 iulie 2018, 20:06
- a A+
Imagine
​Răzvan Ștefănescu și-a luat drept avocat DEX-ul. Ai văzut? Da, el e “suedezul" care a purtat plăcuța cu înjurătura anti-PSD prin România. Da, este cel care a făcut de râs Poliția, după ce aceasta i-a arestat drepturile civile: de expresie și de mișcare. Recitiți story-ul de ieri pe Perspektiva/Hotnews.ro Astăzi, te-aș întreba cum de înjurătura din public nu aduce și educația sexuală acasă. Da, este promo-ul interviului de mâine din campania LOVE STORY EDUCATION. Aici, prima parte a campaniei de educație sexuală în România.Suedezul nostru vorbește despre DEX. Deci, nu despre sex. Ai văzut?

Întradevăr, în DEX cuvintele porcoase, cum le numim, și-au reluat locul lor după 1990. Dicționarele Academiei Române, între 1947 și 1989, au cenzurat cuvintele astea atât de frecvente. Astăzi, Suedezul a găsit cuvinte și sensuri contemporane lui.

Paranteză etimologică

Dicționarul Etimologic, cel al lui Candrea-Densușianu (1914), cuprinde ca pe un lucru firesc cuvintele și le explică mai clar originea. Organul feminin este de proveniență slavă, iar cel masculin este latinesc, pullus.

Imagine


Străvechile latinești culus, bucca, tittia, coleus, floccus, vissina au dat tot atâtea cuvinte care se folosesc uzual în limba română.

Culmea, “Muie" are o controversată istorie. O fi latinesc? Din “a înmuia" declarat în DEX ca fiind latinesc?

Imagine


ImagineDesigur, nu întotdeauna avem nevoie de un răspuns.

Avem un cuvânt-plăcuță auto care a circulat prin România timp de două săptămâni. Un cuvânt devenit simbol al revoltei. Al tupeului. Un simbol. Pentru că Poliția l-a arestat.

Pentru că un viceprimar din Alexandria a amenințat cu moartea. Declarându-l pe Răzvan Ștefănescu un “frustrat".

Cuvântul n-a devenit de capul lui un simbol. O Românie râde-n hohote de Poliție și de Putere. Se crucește la obrăznicia Suedezului. DEX-ul este citit ca pe apă:Totuși, frustrații/nefrustrații

În public. Unii folosesc cuvântul porcos, alții nu. Aș veni la interesul meu. Frustrații sau nefrustrații, părinți fiind, își educă copiii adecvat? În sensul folosirii potrivite a organelor, simbolurilor și cuvintelor? Cine crede mai mult în cifre-litere, cum spunea șeful Poliției Rutiere? Cine în simboluri și cuvinte? De ce nu avem LOVE STORY EDUCATION în România?

Imagine


Răspunsuri poate veți da voi. Răspunsuri poate veți găsi în partea a doua a campaniei noastre LOVE STORY EDUCATION. Mâine după ora 8 pe Perspektiva/Hotnews.ro

Aici ajungem la tema campaniei noastre Perspektiva. CLICK pe LOVE STORY EDUCATION.
1414 afisari


serach google dupa "muie"
kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator], Marţi, 31 iulie 2018, 21:11
0/4
si dupa aceea vorbim despre pudibonderie!

Apropo, daca nu e o problema, de ce televiziunile bluraeza respectiva placuta?
Pana la cuvant
cucurveauamov [utilizator], Miercuri, 1 august 2018, 0:59
-5/5
Ce numar era scris in talonul masinii? Daca era MUIEPSD, atunci omul trebuia lasat sa circule pana cand se rezolva legislativ problema, sau putea fi rugat sa schimbe placutele - rugat.

Daca insa in talon figura numarul original, sincer mi se pare normal ca numerele auxiliare (personalizate) sa nu fie recunoscute si considerate false.

Deci simplu: poti circula cu numarul din talon, nu cu altul.
comenteaza