UPDATE Augustin Lazăr, la DNA: Lupta anticorupție va continua cu fermitate / Anca Jurma, după preluarea interimatului: Direcția trebuie să rămână o instituție independentă - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850luni 18 feb 2019

UPDATE Augustin Lazăr, la DNA: Lupta anticorupție va continua cu fermitate / Anca Jurma, după preluarea interimatului: Direcția trebuie să rămână o instituție independentă

de Redactia Joi, 12 iulie 2018, 11:40
- a A+
Imagine
Anca Jurma a preluat joi interimatul la șefia DNA pentru o perioadă de șase luni, a anunțat procurorul general Augustin Lazăr. El a spus că lupta anticorupție va continua cu fermitate. În același timp, Jurma a precizat că prioritatea sa este combaterea corupției la nivel înalt, cu respectarea normelor procedurale și standaredelor europene, adăugând că Direcția trebuie să rămână independentă."Aș dori să reamintesc câteva din prioritățile Ministerului Public și DNA. Prima dintre ele, în România lupta anticorupție va continua cu fermitate. DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane care au făcut din această instituție una recunoscută pe plan internațional. Anca Jurma este tocmai persoana potrivită (...) este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, cu o foarte bună pregătire profesională", a spus Lazăr.

El i-a mulțumit Laurei Codruța Kovesi pentru activitatea sa. De asemenea, Lazăr a declarat că "nu putem uita că motivele revocării generează o îngrijorare în rândul procurorilor". "Cu toate acestea, procurorii sunt profesioniși și își respectă rolul prevăzut în Constituție".

La rândul ei, Anca Jurma a spus că va asigura un interimat "echilibrat" și că prioritatea sa este ca DNA să rămână o instituție puternică și independentă.

"DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie. (...) Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. (...) DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei", a spus Anca Jurma.

Noul șef interimar al DNA a mai afirmat că activitatea DNA se va face cu respectarea normelor procedurale.

"În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului", a declarat ea.

Consilieră a Laurei Codruța Koveși, Anca Jurma este procuror cu o vechime de 28 de ani și a fost și procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA.

Anterior, aceasta a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În perioada 2000 – 2002 a îndeplinit funcţia de procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din anul 2010 este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN). Din 2004 este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.

Anca Jurma este doctor în Drept la Universitatea din București, Facultatea de Drept.2900 de afisari


acuma da.
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:17
+3/5
Dar dupa ce va fi plantat acolo alesul lui Tudorel, va fi cam game over.
Fii sigur
Altiro [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 13:15
+2/2
ca in sase luni va urma un ping-pong cu ofertele lui Tudorel. Johannis are ultimul cuvant.
inca 3 comentarii comenteaza