Va mai dura oare mult până când vom citi un best-seller scris de un robot? - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850marţi 19 feb 2019

Va mai dura oare mult până când vom citi un best-seller scris de un robot?

de Dan Popa Miercuri, 11 iulie 2018, 16:44
- a A+
Imagine
Nu trebuie să ne așteptăm să vedem în următorii 10 ani roboți la volanul camioanelor de marfă care străbat Europa și probabil că nici la roboți-chirurgi care să facă intervenții chirurgicale delicate, scriu experții World Economic Forum. Dar înspre acolo ne îndreptăm, iar dacă noi ne vom consuma energiile pe subiectele care țin azi prima pagină, vom rămâne în continuare decuplați. Potrivit unui nou studiu făcut de cercetătorii de la Oxford și de la Universitatea Yale, acum trăim anii inteligenței artificiale. Ani în care ar trebui să decidem: ne adaptăm tendințelor sau rămânem la periferie? Vezi mai jos un grafic în care vei înțelege că lupta cu Inteligența Artificială e în toi. Iar pe noi tocmai asta nu prea ne interesează.

Imagine
Studiul s-a bazat pe răspunsurilea peste 350 de cercetători AI care și-au exprimat opiniile cu privire la momentul în mașinile ar putea înlocui oamenii.

Sarcinile cele mai susceptibile de a se automatiza în următorii 10 ani sunt sarcinile mecanice. Roboții ar putea să scrie mai bine eseuri (cel puțin la nivel de liceu) decât oamenii în 2026.Adică peste 8 ani.

Sarcinile complexe și creative, cum ar fi scrierea de cărți și efectuarea matematică la nivel înalt, vor dura puțin mai mult. În cele din urmă, cercetătorii au descoperit că AI ar putea automatiza toate sarcinile umane până în anul 2051 și orice activitate umană până în 2136.

Vezi mai jos o intervenție a lui Varujan Pambuccian:

865 de afisari


Da...
echidistantul_ [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:08
+1/3
Orice activitate umana. Inclusiv reproducerea. Noua roboti o sa nasca un bebe intr-o luna de zile. 36 de roboti o sa ne aduca copilul intr-o saptamana.
Ce tampenie de articol... scris parca de academician doctor inginer Elena Ceausescu care promitea in anul 2000 tabere de pionieri in spatiul cosmic.
Sa-l citeasca tot un robot
OutsideThisBox [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 19:39
0/2
"ne adaptăm tendințelor sau rămânem la periferie?"

De ce sa ne adaptam tendintelor pe care le creati voi?
inca 3 comentarii comenteaza