Istoria Chinei moderne: Decăderea și ascensiunea unei mari puteri, de la 1850 până în prezent - Hotnews Mobile
1 € 4,7142 1 USD 4,1377marţi 22 ian 2019

Istoria Chinei moderne: Decăderea și ascensiunea unei mari puteri, de la 1850 până în prezent

de A.V. Vineri, 29 iunie 2018, 9:01
- a A+
Imagine
In 1850, China era "bolnavul Asiei“. Acum se pregateste sa devina cea mai puternica natiune de pe pamant. Povestea clara si cuprinzatoare a trecutului recent al Chinei spusa de Jonathan Fenby este ghidul perfect al acestei transformari remarcabile.

"Uneori este un procuror care cauta adevarul in spatele zidului ridicat de propaganda chineza… Alteori, priveste ca un jurnalist atent la detalii… Fenby descopera lucruri care ne socheaza si ne uimesc. - Daily Telegraph"O relatare accesibila, competenta, onesta, cuprinzatoare si foarte bine scrisa. O carte fara cusur.“ - History

"Una dintre cele mai captivante si mai obiective descrieri ale anilor phoenixului chinez… Simtul acut al observatiei, stilul cursiv al prozei si un real talent narativ fac din cartea lui Jonathan Fenby o reusita remarcabila.“ - Times Literary Supplement

Fotografia de pe coperta: Un baietel ii saluta pe soldatii care inainteaza spre Piata Tian’anmen,cu cateva ore inainte de declansarea masacrului (1989)

Jonathan Fenby (n. 1942), scriitor, jurnalist si analist britanic, a lucrat ca editor al ziarelor The Observer si South China Morning Post, apoi la Reuters World Service; a ocupat pozitii importante in redactiile publicatiilor The Economist, The Independent si The Guardian. In prezent este director executiv si director pentru China al serviciului de analiza Trusted Sources. Comandor al Ordinului Imperiu lui Britanic. Este Cavaler al Legiunii de Onoare si al Ordinului National de Merit al Frantei.

4332 de afisari


Titlul e gresit.
Rahan5 [utilizator], Luni, 9 iulie 2018, 18:07
+1/1
China a devenit cea mai numeroasa natiune de pe Pamant, si nu cea mai puternica. Chiar si la numar China va fi depasita de India peste cativa ani, conform statisticilor.
da!
Tokimido [utilizator], Miercuri, 4 iulie 2018, 11:20
-1/3
In China se poate vedea ce inseamna munca. E devarat ca mai sunt si altele pe langa munca: chinezii sunt si foarte inteligenti au o civilizatie milenara, etc. Dar munca ii defineste cel mai bine.
inca 1 comentariu comenteaza