Judecătoarea Andreea Chiş (CSM): Mesajul de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi - Hotnews Mobile
1 € 4,6890 1 USD 4,1126vineri 18 ian 2019

Judecătoarea Andreea Chiş (CSM): Mesajul de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi

de R.M. Joi, 14 iunie 2018, 13:24
- a A+
Imagine
Judecătoarea Andreea Chiş, membru al CSM, a declarat joi că termenul de 'stat paralel' a fost folosit şi în Turcia, unde ulterior au fost arestaţi judecători şi procurori, ea opunându-se amânării discutării solicitărilor unor asociaţii profesionale de apărare a independenţei sistemului judiciar, potrivit Agerpres."Eu votez deschis împotriva solicitării de amânare, mi se pare extrem de important, s-a rostogolit în spaţiul public această sintagmă, că suntem un stat paralel - justiţia -, mesajul acesta de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi, după ce acest limbaj a fost folosit. Nu mi se pare că putem să tolerăm un astfel de limbaj la adresa corpului magistraţilor în general, sau cel puţin a unei părţi nedefinite din corpul magistraţilor", a spus Andreea Chiş în şedinţa plenului CSM.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că la acest moment procurorii care instrumentează cauze "vor să simtă că lucrează independenţi şi sub ocrotirea Consiliului Superior al Magistraturii".

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (FJR) a trimis luni, la CSM, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar "faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie".

Potrivit unui comunicat al FJR transmis AGERPRES, este necesară intervenţia "neîntârziată" a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru "a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".
2767 de afisari


Exact!
Habermas [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 14:00
+5/5
Si mai este ceva. Haita de trazniti a lu' Dragnea-Bey-Gaz nu ar fi asa de agresiva daca n-ar avea suport de la Moscova. Golanii mizeaza, sau macar "spera cu disperare", pe o restauratie comunisto-oligarhica-orientala in Europa Centrala. ei vor sa rastoarne apartenenta Romaniei (si la fel, apartenenta Poloniei, etc) la NATO si UE. De aceea vor face absolut orice care poate comprimite pozitia Romaniei in aceste organizatii. Au primit lista de sarcini de la banditii nucleari din Urali.

- Eliberarea infractorilor - check
- Compromiterea intrarii Romaniei in Schengen - check
- Distrugerea educatiei - check
- Alungarea elitelor intelectuale, si razbunarea cu fiecare ocazie (si sistematic) pe Diaspora - check
- Anihilarea Institutului Cultural Roman
- Impingerea economiei in ape tulburi - check
- Rinocerizarea populatiei defavorizate - check
- Distrugerea sanselor copiilor - check
- Vanturarea misticismului oriental cretinoid - check
- Impingerea in spatiul public a unei mentalitati de guvernare medievala orientala prin putere discretionara - check
- Impunerea in centrul agorei nationale a unor anti-modele de success (analfabeti cu putere sau/si bani) - check
- Atacarea valorilor morale prin demoralizarea victimei si protectia infractorului - check
- Incitarea la nemunca si gastig nemeritat prin "oferirea" de zile libere oficiale cu nemiluita - check
- Atacarea celor care apara valorile veritabile ale Romaniei - Presedintele Romaniei si elitelor Sportive si Intelectuale - check
- ETC
Cum naiba sa va aresteze?
CezarN [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 14:34
+3/3
Voi ce dreaq negociati acolo cand dati "... cu suspendare" pe banda rulanta(in afara de spagi, sinecuri, privilegii)?

Ce mafiot ar aresta/inlocui un judecator care face pe el de frica si-i pupa inelul si care-i da doar cu suspendare?
inca 4 comentarii comenteaza