Răspunsul UE la retragerea SUA din acordul cu Iranul: Bruxellesul vrea să neutralizeze efectele extrateritoriale ale sancțiunilor americane - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327duminică 21 apr 2019

Răspunsul UE la retragerea SUA din acordul cu Iranul: Bruxellesul vrea să neutralizeze efectele extrateritoriale ale sancțiunilor americane

de N.O. Joi, 17 mai 2018, 17:07
- a A+
Imagine
Comisia Europeană va lansa vineri procesul de activare a unei legi care interzice companiilor europene de a se conforma sancțiunilor SUA împotriva Iranului și care nu recunoaște deciziile judecătorești de executare a penalizărilor americane, relatează Reuters.



"Avem datoria de a proteja companiile europene. Acum trebuie să acționăm și din acest motiv lansăm procesul activării "statutului de blocare" din 1996. Vom face acest lucru mâine dimineață la 10.30", a spus președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

"De asemenea am decis să permitem Băncii Europene de Investiții să faciliteze investițiile companiilor europene în Iran. Comisia însăși va menține cooperarea sa cu Iranul", a spus Juncker la o conferință de presă după o întâlnire cu liderii UE.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna trecută retragerea ţării sale din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus o serie de sancţiuni împotriva companiilor americane şi străine care au relaţii comerciale cu Iranul.
2693 de afisari


Iran
CarlosKent [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 17:30
+11/21
Sunt curios ce vor face companiile din UK care in marea majoritate sunt americane.
Auzi
Ciprian1979c [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 23:22
+9/15
parca s-a mai inarmat o data Germania...si s-a cam batut 5 ani cu toata planeta! Nu sunt atat de necesari incat sa merite sa slugaresti un idiot(Trump) neconditionat! Pe unu' care a zis de ginere-sau ca e ''disposable''...sunt curios cat de mult i-ar pasa de tine!
inca 28 de comentarii comenteaza