SONDAJ E România în situația de a importa forță de muncă? - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 0,7313vineri 19 apr 2019

SONDAJ E România în situația de a importa forță de muncă?

de Red. Stiri Joi, 17 mai 2018, 15:11
- a A+
Imagine
Lipsa forței de muncă se simte tot mai acut în numeroase sectoare de activitate, de la medicină la construcții, lucru asupra căruia angajatorii avertizează de multă vreme. Unii au început deja să apeleze la muncitori străini , alții atrag atenția asupra posibilelor efecte ale lipsei de forță de muncă asupra investițiilor. Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că până luna viitoare guvernul va adopta un pachet de acte normative care "să ducă la rezolvarea problemei".


  • Sondaj HotNews.ro: E România în situația de a importa forță de muncă?1713 afisari


oare ?
codrean [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 15:25
+12/12
Se poate vorbi de somaj scazut si 'lipsa de forta de munca" intr-o tara ai carei cetateni - vre-o patru milioane - muncesc inafara tarii, nemultumiti de veniturile pe care le obtin acasa ? Ia platiti-i corect, la valoarea reala a productivitatii lor ! Productivitate care depinde si de organizarea muncii si de dotarea tehnica !
Si mai incet cu salarii mari si pletora de salariati din administratie publica ...
"Corect" ?
fdaniel [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 16:31
+7/7
Domnule codrean... ce insemna "corect"?
In tara asta sunt platiti incorect doar functionari publici: ei primesc de cel putin trei ori mai mult decat merita!
Restul sunt platiti pe masura capacitatii economiei nationale de a genera profit.
(apropo de productivitate: FAN Courier a investit 32 mil. EUR intr-o linie de sortare care sa-i mareasca productivitatea... urmarea este ca camioanele lor stau la coada pe Valea Oltului cu doua ore mai devreme :( )

Nu poti plati "corect" un om cu 1000 EUR daca beneficiul generat este de 900-100- sau chiar 1500 EUR/luna! e profit .. nici nu mai vorbesc. Acesta e apanajul exclusiv al capuselor de partid patronate de oamenii politici.
inca 10 comentarii comenteaza